Follow us

Το MasterChef κατατρόπωσε τον ανταγωνισμό στην τηλεθέαση

Η πρεμιέρα του reality του Star ξεπέρασε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες το Survivor

Backstage φωτογραφίες από τα γυρίσματα του trailer του 'MasterChef'

Το MasterChef επέστρεψε στην prime time του Star και ξαναμοίρασε την τράπουλα της τηλεθέασης, κάνοντας μία από τις πλέον δυνατές πρεμιέρες της φετινής σεζόν αλλά και των τελευταίων ετών για το ίδιο το πρόγραμμα.

Τα ποσοστά της πρεμιέρας του MasterChef

Αναλυτικότερα, ο διαγωνισμός μαγειρικής του Star με κριτές τον Σωτήρη Κοντιζά, τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο σημείωσε 22,4% στο δυναμικό κοινό αφήνοντας κάθε αντίπαλο αρκετές μονάδες πιο πίσω, σε όποια ώρα και αν μεταδόθηκε το κάθε πρόγραμμα.

Μάλιστα, βασική αλλαγή του φετινού MasterChef ήταν οι μαγειρικές μονομαχίες, μιας και οι διαγωνιζόμενοι στη φάση των auditions φτιάχνουν μόνοι τους τα πιάτα που θα παρουσιάσουν στους κριτές, όπως πάντα, αλλά για να μπουν στο σπίτι "μονομαχούν" μαγειρικά και μόνο ένας κερδίζει την πολυπόθητη λευκή πόδια που τον βάζει κατευθείαν στο σπίτι του reality ενώ δεν υπάρχει καμία δεύτερη ευκαιρία. Παράλληλα, φέτος μια ακόμα μεγάλη αλλαγή είναι πως πέρα από τις 100 χιλιάδες ευρώ που θα λάβει ως έπαθλο ο νικητής (70 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και 30 χιλιάδες ευρώ σε εξοπλισμό επαγγελματικής κουζίνας), έπαθλο θα λάβει και ο δεύτερος φιναλίστ, ύψους 30 χιλιάδων ευρώ.

Πώς κινήθηκε ο ανταγωνισμός

Το βράδυ της Δευτέρας πάντως πρεμιέρα δεν έκανε μόνο το MasterChef αλλά και σχεδόν το σύνολο του ανταγωνισμού. Τη δεύτερη θέση στο δυναμικό κοινό κατέκτησε το νέο επεισόδιο της σειράς "Η μάγισσα" στον ΑΝΤ1 με 16,5%, ενώ ακολούθησε το νέο επεισόδιο του "Σασμού" στον Alpha που έκανε μέσο όρο 14,5%. Τέταρτη στη σειρά προτίμησης του κοινού ήταν η σειρά "Γη της Ελιάς" του MEGA με 13,8% στο δυναμικό κοινό, που είχε επιστρέψει μία ημέρα νωρίτερα σε σχέση με τα άλλα προϊόντα μυθοπλασίας του slot 21:00 – 22:00. Πέμπτο στη γενική κατάταξη, χάρη στη μεγάλη διάρκειά του αφού σημείωσε υψηλά ποσοστά μετά τα μεσάνυχτα, κατάφερε να σταθεί το "Survivor" με 12,8%, περνώντας μόλις για 0,7% το "Ναυάγιο" του MEGA που σημείωσε 12,1%. Τελευταία στη γενική κατάαξη του δυναμικού κοινού, δηλαδή 7η κατά σειρά προτίμησης, ήταν η σειρά "Παγιδευμένοι" του ΑΝΤ1 με 10,8%.

Χωρίς απώλειες ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

Σε αντίθεση με το σύνολο των προγραμμάτων της prime time, το "The 2Night Show" του ΑΝΤ1 με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου φάνηκε να μην σημειώνει απώλειες να κατακτά μια άνετη πρωτιά στη late night ζώνη. Συγκεκριμένα, η νυχτερινή εκπομπή του διάσημου παρουσιαστή σημείωσε 17,9% στο δυναμικό κοινό, συνεχίζοντας την πολύ καλή πορεία που είχε από την αρχή της φετινής τηλεοπτικής σεζόν.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα