Follow us

Aide-mémoire | To ρεπορτάζ της Φαίης για τον ΑΝΤ1 & το σαφάρι για τον νέο παρουσιαστή του "Deal"

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Φαίη Σκορδά

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Καταιγισμός ειδήσεων και χωρισμών σήμερα και άντε να τα αντέξει όλα αυτά ο μέσος Έλληνας. Περίμενες εσύ πως θα λήξει έτσι άδοξα ο έρωτας μεταξύ Μαρίας Αντωνά και Άρη Σοΐλέδη; Σκέφτηκες ποτέ πως θα έρθει η μέρα που θα αναρωτιόμαστε αν είναι ακόμα ζευγάρι η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Διαμαντή Καραναστάση; Αναρωτήθηκες ποτέ αν έχει παντρευτεί κρυφά -Θεός φυλάξοι- η Δήμητρα Αλεξανδράκη; Για να μη σου μιλήσω για τις φήμες γύρω από την προσωπική ζωή της Χριστίνας Αλούπη... Ε όχι δεν είναι ζωή αυτή.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Από την άλλη, με κουράζει πολύ να εξηγώ τα αυτονόητα στα κείμενα μου. Μία παράγραφος σε ένα Aide-Memoire δεν είναι το πανανθρώπινο μήνυμα της Ανάστασης, είναι η προσωπική μου θέση απέναντι σε κάτι. Αν μου αρέσει κάτι, θα το πω. Αν δεν μου αρέσει κάτι, θα προσπαθήσω να το θέσω όσο πιο κομψά γίνεται. Αν δεν μπορώ καν να ανεχθώ αυτό που βλέπω, πιθανότερο είναι να το προσπεράσω. Ψιλά γράμματα, θα μου πεις. Ναι, αλλά απαραίτητα.

Θα δανειστώ τα λόγια του Άρη Πορτοσάλτε, που έκανε μια ωραία μόντα μέσα στο "ΣΗΜΕΡΑ" για να διαχωρίσει τη θέση του από όσα λέγονταν πως λέει η κοινωνία. "Μπροστά σας δεν έχετε την κοινωνία. Έχετε εμένα για σχόλιο. Μπορεί να έρθει η κοινωνία, να φύγω εγώ. Κανένα πρόβλημα. Να έρθει η κοινωνία να κάνει το σχόλιο. Δεν πάει έτσι. Εγώ ήρθα εδώ να πω τι λέω εγώ. Και παίρνω την ευθύνη -επειδή δεν τα λέω με μπαλακλάβα, ούτε ανώνυμα – τα λέω με το πρόσωπο και το ονοματεπώνυμό μου. Όσοι και όσες μας κάνουν την τιμή να μας παρακολουθούν, παρακολουθούν την άποψή μου. Μετά θα ακούσουν τις δικές σας απόψεις και των καλεσμένων" ανέφερε στο "ΣΗΜΕΡΑ" και πολύ ωραία τα έθεσε.

Λίγο μπερδεμένα τα έλεγε ο Γιώργος Λιάγκας με τον Δημήτρη Παπανώτα στο "Πρωινό". Ναι, η παγκόσμια τηλεόραση είναι infotainment. Ναι, οι άνθρωποι εκεί καταπιάνονται και με σοβαρά και με ανάλαφρα θέματα. Με τη διαφορά πως εδώ επιλέγουμε να κάνουμε ψυχαγωγική τηλεόραση, μια διευρυμένη εκδοχή της διάθεσης του E! Entertainment, και εκπαιδεύονται άνθρωποι επί 30 χρόνια πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Μη θυμόμαστε μια μικρή πτυχή μας για να δικαιολογήσουμε μια σημερινή επιλογή μας.

Και δεν μου φταίει ο Γιώργος Λιάγκας, γιατί εκείνος όντως το γύρισε στο infotainment από την εποχή του ΣΚΑΪ και έπειτα. Μου φταίει πως πάμε να βγάλουμε την παρακαταθήκη του "Happy Day” ως infotainment, που εδώ θα με βρείτε κομμάτι αντίθετο. Αν έχει κάτι να υπερηφανεύεται η συγκεκριμένη εκπομπή είναι πως το "βαρόμετρο" της σοβαρότητας του "Happy Day" είναι η Σταματίνα Τσιμτσιλή, όχι η παρέα της εκπομπής. Να με συγχωρείτε, αυτό πιστεύω εγώ. Ποιος σε ρώτησε, θα μου πείτε. Όλο και κάποιος.

Διαβάστε Επίσης

Στον πάγκο, ούτε καν στον πάγο, παραμένουν οι νέες παραγωγές του ΑΝΤ1+, αναζητώντας την καλύτερη συνταγή ώστε να βρεθεί "χώρος" για εκτέλεσή του. Σε αυτές περιλαμβάνονται και "Τα τάπερ της Αλίκης" της Έλενας Ακρίτα, ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που θα ήταν ωραία στιγμή να το βλέπαμε στη μικρή οθόνη. Ότι "Τα τάπερ της Αλίκης" θα γίνονταν βέβαια και μήλον της Έριδος σε προεκλογική περίοδο, δεν το περίμενα. Αλλά αυτοί είμαστε.

Σκεφτόμουν από μία απόσταση το όλο εγχείρημα που προσπαθεί να εκτελέσει ο Νίκος Κοκλώνης στο OPEN. Και πραγματικά αντιλήφθηκα πόσο μεγάλο είναι το "άνοιγμά" του με τόσες παραγωγές και projects, ευτυχώς χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη από δικαιώματα για ακριβά project. Είναι γενναίο που ένας άνθρωπος αψηφά την πραγματικά μεγάλη στενότητα των καναλιών και επιμένει να χτίσει κάτι πάνω στο μονοψήφιο OPEN. Ό,τι κι αν βγει. Μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει η αισθητική των παραγωγών του, ούτε εμένα με βρίσκει πάντα σύμφωνο, αλλά ότι επιχειρηματικά όλο αυτό είναι ρίσκο, το παραδέχομαι.

Διαβάστε Επίσης

Ήταν τόσο απολαυστική η αντίδραση της Φαίης Σκορδά, συζητώντας το ενδεχόμενο να ενταχθεί η Μπέττυ Μαγγίρα στο καθημερινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Στην ουσία η όλη κουβέντα, που για λόγους προφανείς δεν την αποκάλυψε στο σύνολο της η έξυπνη Φαίη, έλεγε πως για να αξιοποιηθεί η Μαγγίρα σε περίπτωση που απενεργοποιηθεί η ζώνη του Σαββατοκύριακου, θα ενεργοποιηθούν τα σενάρια που ακούγονταν και για την ίδια όταν διαπραγματευόταν την παραμονή της -ή μη- στον σταθμό. Δηλαδή είτε να δημιουργηθούν δύο ημι-αυτόνομες εκπομπές κάτω από την ομπρέλα του εμπορικού σήματος "Το Πρω1Νο" είτε να δημιουργηθεί μία νέα αυτόνομη εκπομπή που θα έπεται του "Πρωινού" με τον Γιώργο Λιάγκα. "Δύο θα 'ναι" είπε με νόημα αλλά και σαρκασμό -ίσως και αυτόσαρκασμό- η Φαίη Σκορδά, ξεκαθαρίζοντας δια την τάξιν πως "Το Πρωινό" θα συνεχιστεί έτσι κι αλλιώς.

Δεν θα γίνει τίποτα από αυτά τα πειράματα, γνωρίζοντας και πώς κινείται ο ΑΝΤ1 και πώς διαπραγματεύεται τους όρους του ο Γιώργος Λιάγκας. Αδυνατώ να φανταστώ πως θα δεχθεί στην "ώρα" του να μοιραστεί μια μέτρηση τηλεθέασης που δεν θα την ελέγχει στο 100% ο ίδιος. Αδυνατώ να φανταστώ πως θα του στερήσει και κάποιος το δικαίωμα να κάνει lifestyle θεματολογία στην εκπομπή του. Άλλωστε, το lifestyle είναι όπλο στη διαφημιστική αγορά. Οδηγούμαστε μοιραία στην απίθανη συνύπαρξη Λιάγκα και Μαγγίρα. Εύχομαι να μην μπλεχτεί τόσο το πράγμα.

Διαβάστε Επίσης

Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά για το "Deal". Μεταξύ των ανθρώπων που πέρασαν από δοκιμαστικό λοιπόν ήταν και ένα πρόσωπο που αποτελεί ένα από τα κορυφαία μεταγγραφικά ονόματα στη μικρή μας αγορά. Λέτε να κλείσει; Είναι νωρίς ακόμα, υπάρχει άλλωστε και ελευθερία χρόνου. Πάντως μετά τον σταρ της ιστορίας μας δεν φαίνεται να σταμάτησαν τα δοκιμαστικά. Οπότε θα πάρει χρόνο το όλο αφήγημα... Οψόμεθα.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα