Follow us

Άγριο ξέσπασμα του Νίκου Συρίγου κατά της οικογένειας Τσιτσιπά: "Έχουν αποτύχει στη σημαντικότερη αποστολή τους"

Τα αιχμηρά λόγια του δημοσιογράφου

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
Νίκος Συρίγος

Έντονο σχολιασμό έχει προκαλέσει η στάση του Στέφανου Τσιτσιπά να βρίσει άγρια τον πατέρα του, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τένις, με τα social media να τάσσονται ως επί το πλείστον κατά του τενίστα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο αθλητής το απόγευμα της Παρασκευής, έκανε γνωστό ότι σταματά την επαγγελματική του σχέση με τον Απόστολο Τσιτσιπά, ωστόσο αυτή η κίνηση δεν φαίνεται πως ανέστρεψε το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τον ίδιο.

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση τερματισμού της συνεργασίας τους, ο Νίκος Συρίγος, μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram, ήταν καταπέλτης προς τον αθλητή και τους γονείς του. Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Στέφανου Τσιτσιπά σημείωσε ότι μερίδιο για την αγενή συμπεριφορά του έχουν και οι γονείς του, ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα ανάμεσα στις επιλογές για έναν πρωταθλητή ή έναν καλό άθρωπο.

Αναλυτικά σημείωσε:

"Ο αθλητης είναι- θέλει δεν θέλει- πρότυπο συμπεριφοράς. Κι όχι ο νέος… Τσιτσιπάς δεν θα βρίσει σώνει και ντε τον πατέρα του, επειδή το κάνει ο Στέφανος. Αλλά όταν ο Θεός σου έχει χαρίσει την ευτυχία να έχεις φτάσει τόσο ψηλά κάνοντας αυτό που αγαπάς , όταν έχεις κατακτήσει τόσα πολλά σε τόσο μικρή ηλικία, οφείλεις πρώτα απ’ολα απέναντι στον ίδιο τον εαυτό σου να μην δείχνεις τόσο μαλάκας. Όπως οφείλουν και οι ίδιοι οι γονείς σου να έχουν κατακτήσει τον σεβασμό σου. Οταν εσύ ο ίδιος ως πατέρας έχεις δώσει το δικαίωμα στον γιο σου να σε στέλνει να πας να γαμ…ς, έχεις τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτό γίνεται πολλάκις σε… ζωντανή μετάδοση. Το γεγονός ότι τόσο ο πατέρας όσο και η μάνα του Τσιτσιπά έχουν δεχτεί ουκ ολίγες φορές από τον γιο τους να τους μπινελικώνει, τους κάνει εξίσου υπεύθυνους με το παιδί που μεγάλωσαν και ανέχονται- για τους δικούς τους λόγους- να τους βρίζει… Κι όχι δεν είναι γονική αγάπη να αφήνεις τον γιο σου να σου μιλάει με αυτόν τον τρόπο. Είναι διαβατήριο για τη χώρα της ασυδοσίας. Εκεί όπου κάποιος με τα χρήματα και τη δόξα του Στέφανου σε τόσο μικρή ηλικία μπορεί να εκτεθεί στον μεγαλύτερο κίνδυνο: Να χάσει τον εαυτό του. Και εκεί είναι που χρειάζεται τους γονείς, οι οποίοι πρώτα απ’ολα θα πρέπει να παραδεχτούν οι ίδιοι ότι έχουν αποτύχει στη σημαντικότερη αποστολή τους: Το μεγάλωμα ενός παιδιού.

Το γεγονός ότι τα οικογενειακά έχουν μπλεχτεί με τα επαγγελματικά είναι το μόνο ενθαρρυντικό… Αν ο πατέρας του αποφασίσει επιτέλους να παραιτηθεί από προπονητής του (και σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να ανεχτεί ανάλογη συμπεριφορά) ίσως και να καταφέρει να σώσει την παρτίδα και σε ότι αφορά στην πατρική του ιδιότητα…

Σε κάθε περίπτωση μικρέ, ναι εσύ που θαυμάζεις τον Στέφανο για όσα πετυχαίνει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις πως το να στέλνεις τον πατέρα σου να πάει να γαμ…θει, δεν θα σε κάνει καλό τενίστα. Μαλακά θα σε κάνει και κομπλεξικό… Αλλά φαντάζομαι ότι θα στο έχουν διδάξει με τον τρόπο τους οι γονείς σου… Και με την αγάπη τους επίσης. Αυτή που στην ερώτηση "τι θες να γίνει το παιδί σου καλός άνθρωπος ή πρωταθλητής;” δεν μπαίνει καν στο δίλλημα…"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα