Follow us

Συγκλόνισε ο Δημήτρης Αντωνίου μιλώντας για το ατύχημά του: "Δεν αξίζει σε κανέναν να ταλαιπωρούμαστε από τροχαία ατυχήματα"

Οι αποκαλύψεις του Δημήτρη Αντωνίου για το τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον αγώνα που κάνει για την ενημέρωση των μικρών παιδιών

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
Δημήτρης Αντωνίου

O Δημήτρης Αντωνίου, θύμα τροχαίου που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, βρέθηκε στο "The 2Night Show", και μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω του ατυχήματος του και το έργο που κάνει αναφορικά με την οδική ασφάλεια και την ενημέρωση στα σχολεία.

"Για όλους πρέπει να δίνομε τον αγώνα μας. Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε ο,τι καλύτερο έχουμε να δώσουμε, γιατί όλοι έχουμε κάτι να δώσουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν αξίζει σε κανέναν να ταλαιπωρούμαστε από τροχαία ατυχήματα και στεναχώριες" δήλωσε αρχικά

Σχετικά με το ατύχημά του, όταν ήταν 16 χρονών, ο Δημήτρης Αντωνίου αποκάλυψε πως "Βρισκόμουν στο πεζοδρόμιο. Ο οδηγός έτρεχε πολύ γρήγορα, έχασε τον έλεγχο, το αυτοκίνητο άρχισε τις σβούρες, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, χτύπησε τρεις μαθητές κι εκεί ξεκινάει η ζωή μου στο χώρο της αναπηρίας με πολλές δυσκολίες. Υπάρχει και πολύ κουράγιο που δίνει ο ένας στον άλλον και προχωράμε. Όλοι αντιμετωπίζουν τα δικά τους, όλοι έχουμε έναν σταυρό που κουβαλάμε. Πρέπει να προχωράμε, να δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλον και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να πέφτουμε για ύπνο και να λέμε ότι 'Τα έδωσα όλα'. Αύριο όμως είναι μια καινούργια μέρα και να ξαναπροσπαθήσουμε".

Για το πώς αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας που του προέκυψε, λόγω του τροχαίου, ο ίδιος σημείωσε ότι "Μου πήρε χρόνια. Δεν υπάρχει διακόπτης ότι είμαι αισιόδοξος ή δεν είμαι, προχωράω ή δεν προχωράω. Είναι βήμα -βήμα, μια σκάλα με 100 σκαλοπάτια. Μαζεύεις τις δυνάμεις σου στο πρώτο, βρίκεις το κουράγιο σου στο δεύτερο, κοιτάς πίσω και λες ότι είναι δύσκολο. Γιατί να μην ονειρευτώ να πάω στα τέσσερα; Είχα την οικογένειά μου, την πόλη μου και είχα πολλή στήριξη. Μέσα στην ατυχία μου ήμουν τυχερός, γιατί ο κόσμος έδειξε να συγκλονίζεται και να λέει 'Φτάνει!' Αυτό το 'φτάνει' το πήρα και βρήκα κουράγιο να προχωρήσω. Θέλω όλοι μαζί να το πούμε και να φτιάξουμε μια χώρα που δε θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας".

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Αντωνίου μίλησε για τη δράση ενημέρωσης που κάνει στα σχολεία, σχετικά με την οδική βοήθεια, μέσω της Hellas Direct. Συγκεκριμένα ανέφερε πως "Στα παιδιά λείπει η αισιοδοξία. Ενώ την έχουν μέσα τους, έχουμε καταφέρει, δυστυχώς να τα περιτριγυρίσουμε με λίγη ή περισσότερη μαυρίλα. Πάω σε σχολεία και δεν ξέρουν την λέξη αισιοδοξία. Όταν λέω τη λέξη 'αισιόδοξος' σηκώνουν χέρι και με ρωτούν τι σημαίνει. Πρέπει να μάθουμε τα παιδιά να αγωνίζονται. Αισιοδοξία είναι να έρθουν τα δύσκολα και να προχωράμε".

Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι"Αυτό που μου δίνει τη μεγαλύτερη αισιοδοξία είναι το να είσαι χρήσιμος και να βοηθάς τον διπλανό σου, με όποιον τρόπο μπορείς. Αυτό κάνουμε στα σχολεία. Η ιστορία με την ενημέρωση στα σχολεία ξεκινάει εδώ και 10 χρόνια, απλά ήμουν λίγο από εδώ και λίγο από εκεί. Δεν ήταν οργανωμένο. πλέον είμαστε με τη σύντροφό μου, Βάσια, κάθε μέρα σε σχολεία. ήρθα στην Αθήνα επειδή η Hellas Direct με στήριξε, καλύψαμε τα έξοδα και είμαστε στο Safe Roads Project. Είμαστε αυτοί που κλείνουμε τις λακκούβες και κάνουμε τις διαγραμμίσεις έξω από τα σχολεία. Ελπίζουμε να περάσουμε το μήνυμα και στους πολίτες ότι πρέπει να ξεκινήσουμε να σεβόμαστε τα παιδιά μας. Και στα ίδια τα παιδιά να δείξουμε ότι κάποιος νοιάζεται και ότι οι διαβάσεις είναι ο τρόπος για να περνούν με ασφάλεια απέναντι".

"Εννιά στους δέκα Έλληνες θα πουν "εγώ δεν πίνω αλλά λίγο θα το πατήσω”, "εγώ δεν τρέχω αλλά λίγο θα κάνω αυτό”. Κάνουμε δυο σωστά και δυο λάθη και λέμε "κανένας δεν είναι τέλειος”. Στην οδήγηση όμως πρέπει να είμαστε σε όλα τέλειοι. Δέκα πραγματάκια πρέπει να τα κάνουμε αλλιώς λέμε "είμαι εν δυνάμει δολοφόνος"" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κυκλοφοριακή κατάσταση για τα ΑΜΕΑ της χώρας μας, ο Δημήτρης Αντωνίου ξεκαθάρισε πως "Για πολύ καιρό έλεγα ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι πόλη για αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά όταν ήρθα στην Αθήνα είπα ότι είναι καλύτερα τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο, όλες οι πόλεις. Όταν σε μια διαδρομή με 100 θέματα, φτιάξεις το ένα και έχεις 99, πάλι στο δρόμο βγαίνω. ή πρέπει να το κάνουμε συνολικά και να πούμε ότι από το ένα σημείο ως το άλλο είμαι στο πεζοδρόμιο με ασφάλεια, αλλιώς κάνουμε τσπατσοδουλειές"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr