Follow us

Aide-mémoire | H copy/paste μεταμόρφωση του "My Style Rocks" αλά "GNTM" & ο νέος λόγος να δεις "Στούντιο 4"

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

My Style Rocks

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Aide-mémoire | H copy/paste μεταμόρφωση του "My Style Rocks" αλά "GNTM" & ο νέος λόγος να δεις "Στούντιο 4"

Πίσω... Γιώργο τα καράβια, φαίνεται πως είπαν στον ΑΝΤ1 και τελικά δεν βρέθηκε στην πράξη αντικαταστάτης της Μαρίας Αναστασοπούλου. Η παρουσίαση επέστρεψε στον Γιώργο Παπαδάκη, που κακώς πιστέψαμε ότι ήταν έτοιμος να δώσει κάπου τη σκυτάλη του "Καλημέρα Ελλάδα", και απλώς η παρέα της εκπομπής διευρύνθηκε με τη μόνιμη ένταξη του Γιώργου Γρηγοριάδη και της Αλεξάνδρας Χατζηγεωργίου στο πλευρό του διάσημου παρουσιαστή. Δεν είναι καινούργια η συνταγή, είναι η δοκιμασμένη λύση των πολλών ετών παρουσίασης της εκπομπής στον αέρα.

Η Φαίη Σκορδά στο MEGA συγκρότησε την πιο δυνατή ομάδα που θα μπορούσε για το "Buongiorno”. Με Ουγγαρέζο και Μικρούτσικο στο πλευρό της πια επισήμως, δεν υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσει μια αδιάφορη εκπομπή. Η Νάνσυ Νικολαΐδου απέδειξε στην "Ελένη" πως μπορεί να κάνει πολύ πιο ωραία πράγματα στην τηλεόραση και η Ευάννα Ζουμπούρογλου είναι ένας άνθρωπος της πιάτσας, που ξέρει καλά πώς λειτουργεί η "αγορά" του καθημερινού gossip. Δεν μπορώ να μαντέψω από πού μπορεί να κλέψει αυτό το κάτι παραπάνω που προσδοκά να φέρει στον μέσο όρο της πρωινής ζώνης του, ωστόσο ο σταθμός έχει τον τρόπο να επιβάλει το συγκεκριμένο προϊόν στην αγορά. Τόσο τηλεοπτικά όσο και διαφημιστικά.

Διαβάστε Επίσης

Για να είμαστε δίκαιοι πάντως η Φαίη Σκορδά και ο Αντρέας Μικρούτσικος είναι δύο, από τους περίπου 5 ανθρώπους που σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, έχουν αναστήσει με τα προϊόντα που παρουσίασαν την πρωινή ζώνη του MEGA. Ρομαντική συνάντηση.

Κατερίνα Καραβάτου

Απρόσμενο νέο να ενώσουν τις δυνάμεις της ραδιοφωνικά η Κατερίνα Καραβάτου και ο Χρήστος Φερεντίνος. Διαφορετικές προσωπικότητες, ξεχωριστής σχολής χιούμορ, κοινό κανάλι. Ποιος ξέρει... Μαζί τους θα βρίσκεται ο Γιάννης Κορδώνης, που σολάρει κάθε σαββατοκύριακο στο #Kalytera μας.

Κωνσταντίνος Ζούλας

Τέλος εποχής για την ΕΡΤ σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της θητείας του Κωνσταντίνου Ζούλα. Το ότι μετά την ΕΡΤ ο Ζούλας θεωρείται ένα από τα ικανότερα στελέχη της τηλεοπτικής αγοράς είναι δεδομένο. Το μεγάλο διακύβευμα είναι αν θα καταφέρει η επόμενη διοίκηση, υπό τον Γιάννη Παπαδόπουλο, να κρατήσει τη δυναμική που αποκτήθηκε επί Ζούλα. Καλώς ή κακώς βέβαια οι αποφάσεις για τους επόμενους μήνες είναι περίπου ειλημμένες, άλλωστε η εκτελεστική εξουσία στην ΕΡΤ πλέον είναι στα χέρια της Κατερίνας Κασκανιώτη. Άλλο οργανόγραμμα, άλλη πραγματικότητα στο Ραδιομέγαρο.

Μιας και αναφέρθηκα στην ΕΡΤ αξίζει να μείνουμε στην ανανεωμένη εικόνα του "Στούντιο 4". Τα αποσπάσματα που ανεβάζει, σοφά μονταρισμένα, ο Θάνος Παπαχάμος στα social media αναδεικνύουν και μια άλλη εικόνα της εκπομπής, πέρα από της πολύ καλής συνέντευξης. Ο σχολιαστικός χαρακτήρας του "Στούντιο 4" είναι ιδιαίτερος και άξιος προσοχής.

Αμήχανο το εκπληκτικό copy/paste του νέου "My Style Rocks” που εμπνεύστηκε bootcamp και κατάπιε την αισθητική του GNTM 2018. Είναι σαν να συρρικνώθηκε το παλιό GNTM και μετατράπηκε σε spin off άλλου reality. Μέχρι και την Κατερίνα Πεφτίτση έβαλαν ξανά στην αρένα. Και δεν σημαίνει τίποτα κατ' ουσίαν, παρά ένα νέο element για να δώσει έμφαση δημοσιότητας σε έναν καινούργιο κύκλο που θα επιστρέψει στη μεσημεριανή ζώνη και θα κάνει αυτό που πραγματικά έχει αποστολή να κάνει. Και δεν έχει καμία σχέση με το GNTM. Αλλά είναι αμήχανο να βλέπεις ένα παρόμοιο reality να κοπιάρει ένα αυθεντικό. Όπως θα γινόταν αν το GNTM αποκτούσε πλατό "My Style Rocks” - που δεν θα αποκτούσε, αλλά λέμε τώρα.

Στα πρόσωπα βέβαια ορισμένα ιδιαιτέρως συμπαθή και ικανά πρόσωπα έρχονται για να φέρουν τον δικό τους αέρα. Η Έλενα Χριστοπούλου πλέον δεν προσδιορίζεται από το "GNTM” ή το "My Style Rocks”, είναι η ίδια ένα brand. Ο Στέλιος Κουδουνάρης είναι ένας τηλεοπτικός ήρωας από μόνος του. Ο Γιώργος Καράβας, ο ορισμός του stylish coolness, προστίθεται για να δώσει το δικό του vibe. Μαζί με την Κατερίνα Καραβάτου είναι μια ωραία ομάδα.

Άθελά μου μπήκα σε μια διαδικτυακή λογομαχία στο X, η οποία ξεκινούσε από ένα κακοπροαίρετο σχόλιο αναφορικά με το κατά πόσο αξίζει ο Θοδωρής Αθερίδης να κατατάσσεται ανάμεσα στους καλύτερους της γενιάς του. Το αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος μετρά πολλές επιτυχίες, εμπορικές και καλλιτεχνικές για περίπου τρεις δεκαετίες, είναι προφανές. Αλλά θέλω να μείνω στην ανάγκη ορισμένων χρηστών του Διαδικτύου να πουν μια κακία, που δεν στηρίζεται πουθενά. Ναι, προφανώς αν γράψεις πως εγώ (ο Χ άνθρωπος) θεωρούμαι αδίκως επιτυχημένος θα βρεθούν άλλοι 100 που θα συμφωνήσουν με την κακία σου. Αυτό δεν σημαίνει πως αυτό που γράφεις είναι και αντικειμενική αλήθεια. Επίσης και 1000 να σου κάνουν like δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλοι 50 χιλιάδες που θεωρούν ότι γράφεις βλακείες. Μάταια προσπάθησα να εξηγήσω πόσες ταινίες, σειρές και παραστάσεις έχει παράξει με επιτυχία. Αρχίζω και φοβάμαι πια πως η άμετρη ανάγκη μας να γράψουμε πλέον κάτι στο X, μας κάνει κοινωνούς διασποράς ψευδών ειδήσεων και τίποτα άλλο. Αφού έτσι κι αλλιώς το δίκιο μας δεν θα το βρούμε.

Είδα προφανώς και τον viral εθισμό της ημέρας, την είδηση με την οργισμένη ατάκα της δημάρχου Τήλου σε μια ομολογουμένως αδιάφορη Ελληνίδα συμπολίτη μας που πρότεινε να πετάξουν τους μετανάστες στη θάλασσα. Φυσικά η ατάκα "Κυρία μου, αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς!" έκανε περήφανο κάθε αλληλέγγυο, που μπορεί να μην έχει και καμία μα καμία σχέση με το συμβάν. Αλλά τι τους νοιάζει, likes πάνε να μαζέψουν... Και σκεφτόμουν μέσα σε όλο αυτό, άντε πες πως η τουρίστρια δεν χαμπάριαζε Χριστό και όντως πρότεινε να τους πετάξουν στη θάλασσα! Το απάνθρωπο της προτροπής είναι προφανές. Αλλά αντί να εκκινήσει μια ίσως νομική διαδικασία εναντίον της, αφού πρότεινε να ασκηθεί βία σε ένα άλλο άνθρωπο επί ελληνικού εδάφους, η Δήμαρχος (!) του νησιού αποφάσισε πως πρέπει να κάνει οργισμένη ανάρτηση, να τη διαπομπεύσει διαδικτυακά και να καταφέρει να μείνει στην ιστορία πως η Τήλος δεν κάνει για ανθρώπους τέτοιων απόψεων. Αυτό ήταν το ζήτημα; Απορώ με όλους μας ώρες ώρες.

Δεν θα πάψω να εντυπωσιάζομαι από το star quality της Κατερίνας Παναγοπούλου. Το MEGA έχει δημιουργήσει μια έξυπνη, backstage καμπάνια του τομέα Ενημέρωσης, ώστε να παρουσιάσει και το πιο χαλαρό πρόσωπο των ανθρώπων των δελτίων, αλλά και όλη τη δουλειά που απαιτείται πίσω από τις κάμερες. Η Κατερίνα Παναγοπούλου, ακόμα και πίσω από τα φώτα, έχει το δικό της φως απέναντι σε οποιαδήποτε κάμερα συναντήσει.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα