Follow us

Είδαμε το "Σώσε με" του ΑΝΤ1+ - Hot or not?

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το νέο θρίλερ του ΑΝΤ1+ με τίτλο "Σώσε με"

σωσε με

Μη σας τα πολυλογώ, είμαι εδώ για να σας βάλω κατευθείαν στο θέμα: ο ΑΝΤ1+ περνά στη μετά Μουντιάλ εποχή του και συνεχίζει τις κυκλοφορίες ΑΝΤ1+ Οriginals, κοινώς νέες παραγωγές αποκλειστικά για τους συνδρομητές του.

Το "Σώσε με" λοιπόν είναι ένα θρίλερ, "τηλεοπτική" μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Δημήτρη Σίμου, που οι φανς του είδους μου λένε πως είναι ένας από τους κορυφαίους του χώρου της αστυνομικής λογοτεχνίας. Εγώ βιβλία δεν διαβάζω, εκτός αν είναι Ναταλία Γερμανού που λέει ο λόγος, οπότε στο σινεμά που μας προσκάλεσε ο ευγενής ΑΝΤ1+ το αντιμετώπισα ως μία τηλεοπτική σειρά. Μιλημένα, ξηγημένα. Μη μου στέλνετε μετά, "μα το βιβλίο κάνει αυτό και η σειρά το άλλο".

Ως κλασικός φοβιτσιάρης θεατής από τις πρώτες κιόλας σκηνές απομάκρυνα το βλέμμα μου από την οθόνη και κοιτούσα τα ποπ κορν μου, όποτε έβλεπα αίμα. Και σου μιλάω για απλό αίμα, όχι εδώ που ο μανιακός δολοφόνος αφήνει και αποτύπωμα γκράντε στα θύματά του. Με τα πολλά για να σας βάλω στην ιστορία, έχουμε δύο ηρωίδες, μια μάχιμη αστυνομικό της Θεσσαλονίκης που θεωρείται κορυφαία στην εξιχνίαση εγκλημάτων και μία απόμακρη καλλιτέχνιδα που ζει σε μια αποθήκη στο Γκάζι. Καθεμιά έχει τα κουσούρια της αλλά και οι δύο είναι από την Κομοτηνή, στην οποία καλούνται να επιστρέψουν. Η πρώτη για την εξιχνίαση του εγκλήματος με την κοπέλα της ιστορίας μας, η δεύτερη για το μνημόσυνο του μπαμπά της. Εκεί συναντά και τις αδελφές της, άλλες καραβοτσακισμένες κι αυτές ηρωίδες, και όλοι μαζί πλάθουν μια ευχάριστη #ΝΟΤ παρέα. Ιδού το καστ του θρίλερ μας.

Η σειρά συνδυάζει όλα αυτά που εγώ βαριέμαι, αλλά λατρεύουν οι φανς των αστυνομικών σειρών. Πτώματα, σκοτείνια μαύρη, ατμοσφαιρική μουσική, πολύ καλές ερμηνείες, αγέλαστους ήρωες που τους έχει συστηθεί η μαύρη μοίρα αυτοπροσώπως. Δεν θυμάμαι μια στιγμή να άκουσα χιουμοριστική ατάκα στους διαλόγους. Τι σας θυμίζει αυτό; Τις αγαπημένες μου σειρές "σκοτείνιας" που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια: "Σιωπηλός Δρόμος", "Σκοτεινή Θάλασσα", "Ψέματα" και άλλα χαρωπά τέτοια. Ξέρετε μονίμως καιρός Σκωτίας, παγωμένοι ήρωες που τους νοιάζει μόνο το κακό που τους βρήκε και όλα αυτά που πραγματικά, οι φανς του είδους θα λατρέψετε.

Μικρό σπόιλερ, ο δολοφόνος είναι τελείως μη αναμενόμενος. Μου το πρόδωσαν οι γνώστες του βιβλίου. Απορώ πώς θα αποδοθεί τελικά η σεναριακή ακολουθία, αν σκεφτώ αυτό που είδα στα δύο πρώτα επεισόδια. Θα ξεχωρίσω μέσα σε όλα πόσο καλή ηθοποιός είναι η Ιωάννα Ασημακοπούλου, ναι η γλυκύτατη "Ζουζουνέλ" από το "Σόι σου" σε δραματικό ρόλο, αλλά και το παλικάρι που υποδύεται τον αστυνομικό, ονόματι Έκτορας Λιάτσος.

Σε άλλα νέα, αυτό που μου έμεινε ήταν πόσο επικοινωνιακός είναι ο σκηνοθέτης της σειράς, Πιέρρος Ανδρακάκος, και ότι πλέον κάθε παραγωγή που γίνεται στην Ελλάδα φιλοδοξεί να κάνει και καριέρα εκτός συνόρων. Οριακό αυτό που άκουσα στην παρουσίαση, ότι στην Ελλάδα θα μιλάμε για την εποχή "πριν και μετά το Σώσε με" αλλά επειδή δεν το έχω δει μέχρι τέλους (απίθανο να γίνει εδώ που τα λέμε) δεν θέλω να πω ότι είναι ουτοπικό.

Hot or not λοιπόν; Ηοt για τους φανς του είδους. Νοt για αυτούς που περνούσαν τυχαία, ήθελαν να δουν κάτι και βρήκαν μια νέα σειρούλα. Όχι, δεν είναι η σειρά που θα περάσεις ευχάριστα την ώρα σου. Πρέπει να θες να ανακαλύψεις τον σίριαλ κίλερ για να κάτσεις να τη δεις.

Αυτό που θα πρέπει ο ΑΝΤ1, συμπαραγωγός όλων των σειρών περίπου του ΑΝΤ1+, να σκεφτεί είναι πώς αυτές θα ενταχθούν με σωστή επικοινωνιακή πολιτική, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα στην ελεύθερη τηλεόραση του ομίλου. Αμαρτία από τον Θεό να μένουν στο ΑΝΤ1+ πανέμορφες σειρές, όπως οι "ΣΕΡΡΕΣ" και το "The Friend", αλλά και όπως το "Σώσε με" που θα μπορούσαν πραγματικά να καθηλώσουν το κοινό (τους) άμα τη εμφανίσει τους.

*Για την ιστορία το "Σώσε με" είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα με το πρώτο διπλό επεισόδιο για τους συνδρομητές του ΑΝΤ1+ ενώ κάθε νύχτα Δευτέρας θα ανεβαίνει ακόμα ένα επεισόδιο του πρώτου κύκλου.

Είδαμε το "Σώσε με" του ΑΝΤ1+ - Hot or not?

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr