Follow us

Eurovision 2024 | Όσα θες να ξέρεις για τη Μαρίνα Σαττι και την Έλενα Παπαρίζου στον β´ ημιτελικό

Έφτασε η μεγάλη μέρα που η Μαρίνα Σάττι και το πολυσυζητημένο "ZARI" της έρχεται στη σκηνή της Eurovision 2024.

Eurovision×Μαρίνα Σάττι×Έλενα Παπαρίζου

Ακριβώς όπως έγινε και την Τρίτη, ο β’ ημιτελικός θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 22:00 αλλά και ραδιοφωνικά την ίδια ώρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα. Σχολιαστές και αυτή τη βραδιά θα είναι ο Ζερόμ Καλούτα και ο Θανάσης Αλευράς, μετά την όχι και τόσο επιτυχημένη εκκίνηση της Τρίτης που σφραγίστηκε από κάποια λάθη πάνω στο σχολιασμό αλλά και ορισμένα άβολα "αστεία" που δεν ενθουσίασαν τους θεατές.

Πέρα από την Ελλάδα, που εμφανίζεται ως τρίτη κατά σειρά αποστολή στον συγκεκριμένο ημιτελικό, θα δούμε τη Μάλτα, την Αλβανία, την Ελβετία που θεωρείται και ένα από τα απόλυτα φαβορί του διαγωνισμού, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Δανία, την Αρμενία, τη Λετονία, το Σαν Μαρίνο, τη Γεωργία, το Βέλγιο, την Εσθονία, το Ισραήλ, η Νορβηγία και η Ολλανδία. Ακόμα εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας στον β’ ημιτελικό θα εμφανιστούν τρεις αποστολές εκ των Big Five, αυτή της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, παρόλο που περνούν αυτόματα στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου λόγω της υψηλής χρηματοδότησης που παρέχουν διαχρονικά στην EBU.

Και από αυτόν τον ημιτελικό θα προκριθούν στον τελικό του Σαββάτου δέκα αποστολές χωρών, που θα συναντήσουν τις αποστολές που πέτυχαν να προκριθούν και από το show της Τριτης, τις Big Five Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τη διοργανώτρια χώρα, Σουηδία. Οι δέκα χώρες που εξασφάλισαν την πρόκριση από τον ημιτελικό της Τρίτης είναι η Κύπρος, η Σερβία, η Λιθουανία, η Ιρλανδία, η Ουκρανία, η Κροατια που αποτελεί και φαβορί για τη νίκη, η Σλοβενία, η Φινλανδία, η Πορτογαλλία και το Λουξεμβούργο, που επέστρεψε στον διαγωνισμό μετά από ένα διάστημα αποχής.

Οι λεπτομέρειες της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, Μαρίνα Σάττι, αποτελεί μία από τις πλέον πολυσυζητημένες συμμετοχές στη διοργάνωση αυτή τη χρονιά. Με "σημαία" τον βαλκανικό της ήχο που κάνει το "ZARI" απόλυτα αμφιλεγόμενο αλλά ταυτόχρονα και εθιστικό dance hit, η 37χρονη τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στη σκηνή σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, που κρατά τον ρόλο του creative director της ελληνικής συμμετοχής στη σκηνή της Eurovision, και τέσσερις χορευτές, τους Huseyin Cetintas, Yasin Ametoglou, Βασίλη Καραγιάννη και Ειρήνη Δαμιανίδου, σε χορογραφία του Majnoon, κατά κόσμον Mecnun Giasar.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής αρχίζει με πλάνο σε αναλογία διαστάσεων 9:16 αφού η Μαρίνα Σάττι φαίνεται πως δήθεν κάνει live αναμετάδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ροζ χρώμα σε νέον κυριαρχεί στην εμφάνιση, ενώ τα ελληνικά στοιχεία προβάλλονται στην οθόνη LED της σκηνής, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό, όπως και οι κύβοι που συμβολίζουν τα ζάρια, τα οποία έχουν δώσει και την έμπνευση για τον τίτλο του τραγουδιού.

Ένα εύρημα της εμφάνισής της είναι το δαχτυλίδι που θα φορά στο χέρι της, το οποίο επί της ουσίας είναι μία κάμερα που μοιάζει με GoPro, ενώ η στιγμή που ξεχωρίζει είναι όταν η Μαρίνα Σάττι και οι χορευτές της χορεύουν με μαντίλια στα χέρια. Όπως αναφέρουν όσοι έχουν παρακολουθήσει τις τεχνικές πρόβες, οι θεατές γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι στο τελευταίο μέρος της σκηνικής παρουσίασης. Αξίζει να σημειωθεί πως Ερασμία Μαρκίδη συνοδεύει τη Μαρίνα Σάττι στη σκηνή κάνοντας φωνητικά.

Η επιλογή του look της Μαρίνας Σάττι είναι από τον Ottolinger, Bερολινέζικος οίκος μόδας που κάνει shows στο Paris Fashion Week, με αναφορές στα 90΄s και 00's. Το δημιούργησαν δύο γυναίκες σχεδιάστριες, οι: Christa Bösch και Cosima Gadient το 2015 και είναι γνωστός για τα avant garde ρούχα του. Kylie Jenenr, Cardi B, Gigi Hadid είναι μερικές από τις celebrities που έχουν φορέσει δημιουργίες του.

Eurovision 2024 | Όσα θες να ξέρεις για τη Μαρίνα Σαττι και την Έλενα Παπαρίζου στον β´ ημιτελικό

Διπλή Έλενα Παπαρίζου στη φετινή Eurovision

Μία από τις εκπλήξεις της αποψινής βραδιάς αποτελεί και η εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου, σχεδόν 20 χρόνια μετά τη νίκη της στο Κίεβο της Ουκρανίας με το "My Number One". Η Ελληνίδα σταρ πρόκειται να εμφανιστεί στο interval act του αποψινού ημιτελικού, παρουσιάζοντας ζωντανά το νικητήριο τραγούδι της Ελλάδας "My Number One”, σε ένα special Sing-A-Long performance που αναμένεται να συζητηθεί! Το συγκεκριμένο act αποτελεί μάλιστα την 5η εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στη σκηνή της Eurovision, αφού το 2001 την απολαύσαμε ως μέλος των Antique στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το 2005 έφερε τη νίκη για την Ελλάδα στο Κίεβο της Ουκρανίας, το 2006 υποδέχτηκε τους Ευρωπαίους στην Αθήνα, και το 2021 συμμετείχε στο εντυπωσιακό "Rock The Roof” party στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Η Έλενα Παπαρίζου θα εμφανιστεί επί σκηνής με μία δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου, που σχεδίασε ειδικά για εκείνη, ενώ στο "Sing-A-Long” act θα συμμετέχουν επίσης η Sertab Erener (Τουρκία 2004) καθώς και η Charlotte Perrelli (Σουηδία 1999). Αξίζει να σημειωθεί πως η Έλενα Παπαρίζου την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή την Παρασκευή, θα επιστρέφει στην Ελλάδα καθώς πρόκειται να ανακοινώσει το 12ρι της κριτικής επιτροπής της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της βραδιάς του τελικού το Σάββατο 11 Μαΐου.

Έλενα Παπαρίζου

Η Κύπρος στον τελικό! Τι λένε τα στοιχήματα

Αυτή τη βραδιά η εκπρόσωπος της Κύπρου μπορεί να απολαύσει με ηρεμία τον ημιτελικό, μιας και πλέον κρατά ένα από τα πολυπόθητα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό στα χέρια της. Η Silia Kapsis με το "Liar" μπορεί να πήραν τη… ψυχρολουσία της πρώτης διαγωνιστικής εμφάνισης στη φετινή Eurovision αλλά η άρτια εμφάνιση, η άψογη φωνητική επίδοση αλλά και η πολύ εντυπωσιακή εικόνα της αποστολής του νησιού στον διαγωνισμό εξασφάλισαν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια βέβαια του α’ ημιτελικού, τουλάχιστον για τους ελληνόφωνους απανταχού θεατές, αποτέλεσε η καυτή εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στην έναρξη της βραδιάς. Η κορυφαία σταρ της γενιάς της στη χώρα μας άνοιξε τη βραδιά με ένα εντυπωσιακό act τραγουδώντας φυσικά το "Fuego" που το 2018 έφερε την Κύπρο στη δεύτερη θέση του διαγωνισμού. Αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά επίσημη εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στον διαγωνισμό, αφού πέρα από την αρχική συμμετοχή της για την Κύπρο, είχε εμφανιστεί σε ένα special act το 2019 τραγουδώντας το Dancing Lasha Tumbai της Verka Serduchka που εκπροσώπησε το 2007 στον διαγωνισμό την Ουκρανία τερματίζοντας δεύτερη.

Ελένη Φουρέιρα

Σύμφωνα με την εικόνα που διαμορφώνεται λίγες ώρες πριν τον β’ ημιτελικό, το απόλυτο φαβορί για τη φετινή νίκη στην Eurovision είναι η Κροατία με τον Baby Lasagna και το τραγούδι "Rim Tim Tagi Dim". Στη δεύτερη θέση πλασάρεται η Ελβετία, ενώ την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν η Ιταλία, η Ουκρανία και η Ιρλανδία. Με την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό να θεωρείται δεδομένη, η Ελλάδα στην τελική κατάταξη πλασάρεται ως ένατη με 1% πιθανότητες για νίκη ενώ η Κύπρος εμφανίζεται στην 21η θέση, πρόβλεψη που όλοι ελπίζουμε να διαψευστεί και να βρεθεί τελικά αρκετά υψηλότερα. Εντός δεκάδας προβλέπεται πως θα βρεθούν επίσης η Ολλανδία, η Γαλλία, το Ισραήλ και η Φινλανδία.

*Απο την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος"

Κωνσταντίνος Αντωνάτος

Tα social media του Κωνσταντίνου Αντωνάτου.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα