Follow us

Aide-mémoire | Η εκκεντρική Σάττι, η... δασκάλα Βανδή & η κουραστική μανία του ad hoc cancel culture

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
marina_satti

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Οδηγούσα στη Συγγρού και...

... σκεφτόμουν πώς αλλάζουν οι γενιές. Εγώ ως παιδάκι πέθαινα να δω στα MAD VMA τη Δέσποινα Βανδή να τραγουδήσει ξερωγώ το "Υπάρχει Ζωή" και τώρα κάποια άλλα παιδιά, μιας άλλης γενιάς, πέθαιναν να ακούσουν το "Copyright στο TA-TA-TA-TA" από τη Μαρίνα Σάττι. Όλα μπορεί να αλλάζουν, όλα όμως ίδια μένουν. Τη βραδιά τουλάχιστον την έκλεισε η Δέσποινα Βανδή και όχι αναιδείς τράπερ που δεν καταλαβαίνεις τι λένε, γιατί σίγουρα δεν τραγουδούσαν.

...αντιλαμβάνομαι πόσο έχει αλλάξει επικοινωνιακά ο Rack. Χαμογελαστός, με σύνδεση πλέον με το κοινό, έλεγε τα τραγούδια του, παρουσίασε τις συνεργασίες του με τη hit maker του BCC, τη Lila, και έβλεπες πως και η νέα γενιά έχει κάτι πολύ ενδιαφέρον να ακούει. Γιατί το "Κι είπα Ciao" κανονικό τραγούδι δεν είναι. Θα μου πεις είναι τα υπόλοιπα; Όχι, αλλά τουλάχιστον εγώ στις 3 τη νύχτα αν ακούσω "η αγάπη σου είναι σφαίρα από 9άρι" και χορεύω και νιώθω.

...βαριέμαι ρε παιδί μου, όταν ταλαντούχοι ή έστω ικανοί και δημιουργικοί άνθρωποι καίγονται στο όνομα μιας χαζοεκκεντρικότητας. Ή τέλος πάντων στο όνομα μιας αυτοαναρχίας τύπου "Θα πω ό,τι γουστάρω". Ναι, για την Αθηναΐδα Νέγκα μιλάω και για την πολύ, πάρα πολύ άκομψη μπαρούφα που είπε στα μούτρα της Μαρίνας Σάττι. Δηλαδή πας, μπροστά στο fan club της, να τη προσβάλλεις;

...θυμήθηκα πόσο αναγεννημένος δείχνει ο Αναστάσιος Ράμμος. Βγήκε κούκλος, υγιής, δίχως ίχνος πρόκλησης, άρτιος καλλιτεχνικά, τραγούδησε με την all time classic Καίτη Γαρμπή τις "Ευαισθησίες" και εγώ κάπως έλιωσα γιατί συνειδητοποίησα πως άκουγα το ίδιο τραγούδι στα 10 μου και μπορώ να το ακούω και σήμερα με την ίδια χαρά.

...παραδέχθηκα τη Δέσποινα Βανδή για την παρέμβασή της κατά της βίας στις γυναίκες. Ωραία κίνηση από μια γυναίκα, που έχει κάνει τη διαδρομή, η οποία ξέρει τι λέει και τι κάνει στη ζωή της. Με την κούκλα κόρη της στο πλευρό της. Που ξέρει να στηρίζει τη Γυναίκα και να τρολάρει τα κλισέ της γυναικείας συμπεριφοράς, την ίδια βραδιά ρεαλιστικά και καλλιτεχνικά. Η ζωή θέλει κι απ' τα δύο.

...σκάλωσα που η Μαρίνα Σάττι είπε πως είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στη σκηνή των MAD VMA αλλά εγώ θυμάμαι καλά πέρυσι να τραγουδάει με την Κατερίνα Κούκα. WTF?

…είδα τον Zaf πάνω στη σκηνή, τόσο στην παραλαβή του βραβείου του όσο και στο live act του, και τον παραδέχθηκα. Για την αλήθεια του, για όσα τον διαμόρφωσαν, για όσα έχει να πει στο κοινό. Δείτε τον, έχει σημασία.

Διαβάστε Επίσης

...ένιωσα ντροπή για όλο αυτό τον ομαδικό διασυρμό που έχουν υποστεί όλα τα μέλη της οικογένειας του. Τραύματα αυτή η ιστορία θα αφήσει σε όλους. Πρωτίστως στην άτυχη σύζυγό του, που δέχθηκε τέτοιους μεγέθους σωματική βία, φυσικά στα παιδιά του που πόσα να διαχειριστούν και εκείνα, παράπλευρα στους συνεργάτες του ζευγαριού που διαβάζουμε όλοι τι περνάνε και τέλος και στον ίδιο που στο όνομα ενός υπέρμετρου εγωισμού κατέστρεψε τη ζωή του. Τελικά τα πιο λαμπερά κάστρα είναι που πέφτουν ευκολότερα.

Διαβάστε Επίσης

...μπερδεύτηκα γιατί είδα παρουσιαστές ενάρετους και πολιτικά ορθούς να κάνουν περισσότερο χυδαίες επιθέσεις και εκτός ορίων σχολιασμούς για τη Ζήνα Κουτσελίνη. Εντάξει παιδιά, δεν τα έχει πάει και πολύ καλά αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν την έδειρε εκείνη. Μην χάσουμε και τη μπάλα. Είπαμε...

...είδα και κάτι φαντάσματα απέναντι από τη Ζήνα να ξεπηδούν και να κάνουν παντιέρα. Από τη Συνατσάκη που ξέρουμε τι άβυσσος τη χωρίζει από τον πλανήτη Ζήνα, μέχρι τη Μίνα Αρναούτη που θυμήθηκε κάτι άσχετο και είπε να την κατηγορήσει. Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αλλά ούτε κι εσείς απ' τα δικά σας.

Διαβάστε Επίσης

...χωρίς να έχω καμία όρεξη να υποστηρίξω τι λέει ο κάθε παρουσιαστής στην εκπομπή του – και δόξα τω Θεώ λένε τόσα πολλά, Παναγία μου- να σας θυμίσω πως εγώ δεν είμαι εδώ για να κρίνω κάποιον ad hoc. Ναι, η Ζήνα τα είπε πολύ άσχημα αυτή την εβδομάδα, προσπαθώντας να το σώσει τα έκανε και χειρότερα. Αλλά ας θυμηθούμε πως ΔΕΝ είναι εκείνη που έσπασε στο ξύλο το θύμα, ούτε καν μπορεί με τον λόγο της να αλλάξει την πορεία των γεγονότων. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως την ίδια την παρακολούθησαν την Τετάρτη, στον απόηχο του cancel που έφαγε, περί τις 250 χιλιάδες θεατών, ενώ αυτούς που σύστησαν "να την κλείσουν κάπου" ίσα που έφτασαν τους 35 χιλιάδες. Και μη μου πείτε "Μα ο ένας είναι στην ΕΡΤ και η άλλη στο Star". Εδώ η ΕΡΤ3 με τους αγώνες έκανε 30%, χέρια έχουν οι θεατές να δουν αυτό που θέλουν. Ναι; Ναι.-

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα