Follow us

Aide-mémoire | Είναι " η Ταράτσα του Φοίβου" η απόλυτη επιθεώρηση του σήμερα;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος βρέθηκε -τυχαία- το βράδυ της Τετάρτης στο θέατρο "Άλσος" και παρακολούθησε την "Ταράτσα του Φοίβου" με guest τον Πάνο Βλαχο

η Ταράτσα του Φοίβου

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν θα πήγαινα ποτέ στην "Ταράτσα του Φοίβου". Κάτι που δεν πολυακούω αυτή τη μουσική, κάτι που δεν τρελαίνομαι και για αυτό του είδους το χιούμορ, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος.

Όμως όταν κάνεις παρέα με ανθρώπους που δεν τους χαλάς χατήρι, όπως η Νάνσυ Παραδεισανού (εδώ μπορείς να καταλάβεις τον λόγο), μπορεί και να ενδώσεις. Αφορμή βέβαια για όλο αυτό ήταν πως στην "Ταράτσα" αυτή την Τετάρτη guest ήταν ο Πάνος Βλάχος, που μπορεί να διαφωνώ μαζί του στα 49 από τα 50 που θα πει, αλλά σαν τραγουδιστής εμένα μ' αρέσει πολύ. Και πήγα.

Aide-mémoire | Είναι " η Ταράτσα του Φοίβου" η απόλυτη επιθεώρηση του σήμερα;

Αυτό που κατάλαβα γρήγορα είναι η τεράστια απήχηση που έχει η παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά. Νομίζω είναι το πέμπτο καλοκαίρι που ανοίγει την "Ταράτσα" του και η προσέλευση στο θηριώδες σε διαστάσεις "Άλσος" ήταν αξιοσημείωτη. Μιας και όντως η άφιξή μου στη βραδιά ήταν τυχαία, ξεκίνησα να παρακολουθώ την παράσταση από τη στιγμή που στη σκηνή είχε ανέβει η Χρύσα Κατσαρίνη, η οποία είναι πραγματικά ξεκαρδιστική. Cool και αυτοσαρκαστική, δεν συμφωνώ με όλα τα αστεία της, αλλά όπως και να το κάνουμε σε αυτό που κάνει είναι μία από τις καλύτερες.

η Ταράτσα του Φοίβου

Κεντρομόλος δύναμη, ειδικά στα μουσικά κομμάτια αλλά σε μεγάλο βαθμό και στα προζάτα, είναι η Ρένα Μόρφη. Η οικοδέσποινα του "Μουσικού Κουτιού" της ΕΡΤ, έχοντας αφήσει λίγο στην άκρη το γλυκό προφίλ της ήσυχης καλλιτέχνιδας, επί σκηνής μεταμορφωνόταν σε μια δυναμική τραγουδίστρια, μια σέξι γυναίκα με πολύ μεγάλο ταλέντο και εντυπωσιακή παρουσία on stage. Δύσκολα παίρνεις και τα μάτια σου και τα αυτιά σου από πάνω της.

Θανάσης Αλευράς

Ένα ακόμα κεφάλαιο της παράστασης είναι ο ειλικρινώς ταλαντούχος Θανάσης Αλευράς. Ναι, δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ μαζί του σε κάτι από όσα λέει στο σόλο επιθεωρησιακό του σκετς. Εξακολουθεί να έχει μια σατιρικά απαξιωτική στάση απέναντι σε πολλά πράγματα, στάση που σε ορισμένα εξ αυτών αδικεί και τον εαυτό του. Το να απαντάς στην κριτική που δέχθηκες για την αντικειμενικά χαμηλή απόδοσή σου ως σχολιαστής της Eurovision, απαξιώνοντας στην ουσία το ενδιαφέρον των θεατών για τον θεσμό, δεν σε καθιστά ακριβώς έξυπνο, σε κάνει εξυπνάκια. Από εκεί και πέρα όμως αντιμετωπίζεις ένα μεγάλο ταλέντο στο θέατρο, στη μίμηση, στο τραγούδι, στον χορό, σε πολλά. Αρκεί να μη γίνεται αιρετικός και στη σπάει.

η Ταράτσα του Φοίβου

Και πάμε στο μεγάλο κεφάλαιο, τον Φοίβο Δεληβοριά. Ο Φοίβος ήταν καταπληκτικός. Άρτιος, γλυκιά φυσιογνωμία, πράος λόγος, οικοδεσπότης με τη μπάλα χαμηλά. Που δίνει χρόνο στους καλεσμένους του, που παίζει ευγενικά με το κοινό. Στην "Ταράτσα" είδα έναν Φοίβο που δεν χόρταινα να βλέπω επί σκηνής να παίζει και να τραγουδάει. Του αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.

Πάνος Βλάχος

Guest star της βραδιάς όπως σας είπα ήταν ο Πάνος Βλάχος, ο λόγος κατ' ουσίαν που πήγαμε στο "Άλσος" και την "Ταράτσα". Αν έχεις ακούσει τα τραγούδια του, αν ξέρεις λίγους από τους στίχους του, ξέρεις καλά και τι θα δεις: Έναν illustration κούκλο ηθοποιό, που δεν είχε αλλά δούλεψε και απέκτησε ένα εναλλακτικό λαϊφσταλάτο πρεστίζ, έναν εξαιρετικό μουσικό, έναν ταλαντούχο ερμηνευτή. Κυρίως έναν καλλιτέχνη της γενιάς του. Που με αυτά που λέει προσπαθεί να αφουγκραστεί όσα δεν λέει η γενιά του -ή νομίζει μια ανώτερη δύναμη πως δεν έχει τη δύναμη να πει κανένας άλλος. Και με αυτόν δεν συμφωνώ σε πολλά, αλλά έχω τόσα ακόμα να του παραδεχθώ, που... chapeau που λέγανε και στο χωριό μου.

Είναι τελικά "η Ταράτσα του Φοίβου" η επιθεώρηση του σήμερα; Το σκέφτηκα και το ξανασκέφτηκα, τελικά ναι. Ενοχλήθηκα πολύ απ' αυτά που άκουγα γιατί ασκούσε καυστική κριτική σε πολλά, όχι άδικα όχι εμμονικά. Δημιουργικά και παρεμβατικά. Και αυτή την πρόθεση εγώ την παραδέχομαι. Άλλωστε πώς θα κάνεις κριτική αν δεν ενοχλήσεις;

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr