Follow us

"Κανόνια & Τρομπέτες" στο θέατρο Εμπορικόν

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ
Κανόνια & Τρομπέτες

Το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου "ΚΑΝΟΝΙΑ και ΤΡΟΜΠΕΤΕΣ" σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου, κάνει πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου το θέατρο Εμπορικόν. Στη σκηνή, ένα all star cast: Έλλη Τρίγγου, Στάθης Σταμουλακάτος, Μάνος Καζαμίας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Μαριτίνα Κουτσοχιώνη. Τα "Κανόνια” είναι μια μαύρη κωμωδία εξαπάτησης.

Ο Γιάννης Τσίρος, έχοντας στο παρελθόν δώσει δείγματα γραφής γύρω από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα ( "Άγριος σπόρος”, "Αξύριστα πηγούνια”), ασχολείται στο νέο του έργο με το βρώμικο χρήμα, το τραπεζικό σύστημα και τον σύγχρονο εθισμό γύρω από την εξαπάτηση.

Η υπόθεση

Αθήνα. Ελλάδα 2.0.

Ένα ζευγάρι Ρωμά, ένα ζευγάρι τραπεζιτών και δύο όργανα της τάξης. Ένα loft κάπου στο κέντρο. Μία σακούλα χαρτονομίσματα. Ένα σακουλάκι ναρκωτικά. Και ψάρια. Ο Κωνσταντίνος είναι διευθυντικό στέλεχος σε τράπεζα. Στα "χέρια” του έχει κάποια ομόλογα που καταρρέουν. Το βράδυ λίγο πριν την οικονομική καταστροφή θα συναντηθεί με τον Χρόνη.

Ο Χρόνης -έμπορος ναρκωτικών μεταξύ άλλων- δουλεύει για τον Κωνσταντίνο. Έχει και μία αρραβωνιαστικιά, την Ρουμπίνη που θέλει να εξασφαλίσει μία καλύτερη συνθήκη για το δάνειο της από τον Κωνσταντίνο ο οποίος, έχει μια "απαγορευμένη" σχέση με την Κλαίρη, επίσης από την τράπεζα. Εκείνο το βράδυ τα δύο ζευγάρια – από μία σύμπτωση - συναντιούνται και γνωρίζονται.

Ο Κωνσταντίνος θέλει κάτι από τον Χρόνη, ο Χρόνης θέλει κάτι από τον Κωνσταντίνο, η Ρουμπίνη θέλει κάτι από τον Χρόνη και η Κλαίρη θέλει κάτι από την Ρουμπίνη. Όλα θα συμβούν μέσα σε ένα βράδυ καταστροφής, παροξυσμού και παρεξήγησης. Το βασικό όμως είναι ένα: Να ξεφορτωθούνε τα ομόλογα πριν βαρέσουν τα "κανόνια”! Και κάπου εκεί, δύο αστυνομικοί θα επιβάλουν τον νόμο και όλα θα πάνε καλά. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου συναντιέται με ένα θίασο αξιώσεων στο νέο έργο του Γιάννη Τσίρου, με στόχο να αναδείξει την ψυχολογία του νεοέλληνα στην Ελλάδα του 2.0.

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφέας : Γιάννης Τσίρος

Σκηνοθεσία : Γιώργος Παπαγεωργίου

Σκηνικά : Μαρία Φιλίππου

Κοστούμια : Αλέγια Παπαγεωργίου

Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Μουσική : Γιώργος Δούσος

Βοηθός Σκηνοθέτη : Μαριτίνα Κουτσοχιώνη

Βοηθός Ενδυματολόγου: Νικολέττα Αναστασιάδου

Φωτογραφίες -trailer : Χρήστος Συμεωνίδης

Παραγωγή : Αθηναϊκά Θέατρα

Πρωταγωνιστούν: Έλλη Τρίγγου, Στάθης Σταμουλακάτος, Μάνος Καζαμίας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Μαριτίνα Κουτσοχιώνη.

Πληροφορίες

Θέατρο Εμπορικόν Σαρρή 11, Αθήνα 105 54 (Ψυρρή)

Τηλέφωνο 210 3211750

Ημέρες Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη : 20:00 και Κυριακή : 18:00 Πέμπτη και Παρασκευή : 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00

Τιμές εισιτηρίων: VIP (1 η σειρά) όλες τις ημέρες : 25 Ευρώ Α΄Ζώνη : 20 Ευρώ

Β' Ζώνη : 18 Ευρώ Φοιτητικό, Ανέργων, Παιδικό (έως 12 ετών), ΑμΕΑ (χωρίς κινητικά προβλήματα) στη Β' Ζώνη : 16 Ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Εισιτήρια: more.com, στο τηλεφωνικό κέντρο των Αθηναϊκών Θεάτρων 211.1000.365 και στο ταμείο του θεάτρου Αλίκη, Αμερικής 4, Aθήνα : 2103210021.

Για Ομαδικές Κρατήσεις : Κώστας Μπάλτας – Γιώτα Καραίσκου: 211- 1026277 & 210-2117240 (εσωτ. 305) Δευτ- Παρ : 10:00 -19:00 Εmail Τμήματος Ομαδικών Κρατήσεων: reservations@a-th.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr