Follow us

Aide-mémoire | Η κίνηση της ΕΡΤ που αλλάζει την prime time, η ρεβάνς της Νάντιας Μπουλέ & η αλήθεια απέναντι στα fake news

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Νάντια Μπουλέ R

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Aide-mémoire | Η κίνηση της ΕΡΤ που αλλάζει την prime time, η ρεβάνς της Νάντιας Μπουλέ & η αλήθεια απέναντι στα fake news

Όπως ακριβώς είχα "προβλέψει", από τα λίγα δράματα της σεζόν που με έκαναν να κολλήσω είναι η "Μάγισσα". Μπορεί άλλοι να με λένε "νουμεράκια", άλλοι απαξιωτικό με τις σειρές. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορώ να προσπερνώ μια τόσο καλή σειρά. Επίσης όπως το περίμενα, οι δημιουργοί της σειράς ενοχλήθηκαν από τη ανούσια φημολογία περί δήθεν αλλαγές στα σενάρια της σειράς ώστε να πάρει... τα πάνω της σε τηλεθέαση. Βλέπουμε αυτή την εβδομάδα μέχρι το επεισόδιο 6, αυτοί βρίσκονται λίγο πριν το 40 στα γυρίσματα και μου λέτε πως θα κάνουν αλλαγές. Για να τις δούμε πότε; Τον Μάρτιο; Αστεία πράγματα.

Βέβαια πολλά αστεία ρεπορτάζ διάβασα την προηγούμενη εβδομάδα. Συναγερμοί, αναβρασμός και διάφορα τέτοια. Μια φίλη αναρωτήθηκε σε μία μιντιακή κουβέντα, μα γιατί δεν λέει κανείς κάτι να μπει ένα τέλος; Ποιος να πει; Ο καθένας έχει ένα ψέμα που διαλαλεί και το υπηρετεί; Ποιος έχει το σθένος να βγει να πεις "κάνεις λάθος" όταν ο ίδιος έχει άλλα 30 λάθη στη... φορεσιά του, μόλις στις 21 του Οκτώβρη; Για αυτό σας λέω, αστεία πράγματα.

Τι περνά κι ο Κώστας Τσουρός. Τη μία του εύχονται "καλά στέφανα", την άλλη τον λένε με λάθος όνομα. Κι εκείνος εκεί, στη θέση του. Σταθερά στην προσπάθειά του, υπηρετώντας το βαρύ λογότυπο του MEGA. Μεγάλη υπόθεση, MEGA-λη.

Την ίδια στιγμή, το virality του Σαββατοκύριακου ανήκε στο "Καλύτερα δε γίνεται". Ο Γιάννης Μπέζος ήρθε στο πλατό της εκπομπής του Alpha και σε μία ουσιώδη κουβέντα με το δίδυμο Ναταλίας εις τη δευτέραν, Γερμανού και Αργυράκη σε σύμπραξη, παρήγαγε τα πρώτα viral video της σεζόν - ευτυχώς για καλό. Ωραίες τηλεοπτικές στιγμές, δύναμη για τα επόμενα.

Λάκης Λαζόπουλος

Το νέο του βήμα ανακοίνωσε επίσημα ο Λάκης Λαζόπουλος, παράλληλα με την τηλεοπτική του επιστροφή. Ο κορυφαίος ηθοποιός θα μεταφέρει στη σκηνή του θεάτρου "ΒΕΜΠΟ" το κλασικό έργο των Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου, "Ένας ήρωας με παντούφλες", υπό τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Μπέζου. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ενδιαφέρον!

ΑΝΤ1

Tην προηγούμενη εβδομάδα (14-20 Οκτωβρίου) ο ΑΝΤ1 μπήκε δυνατά στη μάχη της τηλεθέασης κόβοντας πρώτος το νήμα στην prime time στο δυναμικό κοινό 18-54. Πρώτος ήταν ο ΑΝΤ1 στην prime time την εβδομάδα 14-20 Οκτωβρίου, όπως περιχαρείς μας ενημέρωσαν οι άνθρωποί του. Συγκεκριμένα, με τις αγαπημένες σειρές μυθοπλασίας και τις απολαυστικές ψυχαγωγικές εκπομπές του, ο ΑΝΤ1 από την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου κατέκτησε την πρωτιά στην τηλεθέαση στο slot 21:00 – 00:00 με ποσοστό 12,4%. Συγχαρητήρια!

Αντίστοιχα, το MEGA έσπευσε να μας ενημερώσει για την πρωτιά στην τηλεθέαση που κατέκτησε η Αγγελική Νικολούλη. H πρεμιέρα της μακροβιότερης εκπομπής έρευνας, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου το βράδυ, συνοδεύτηκε από πρωτιά στην τηλεθέαση, με ποσοστό 16,1% στο σύνολο του κοινού, και την κάλυψη να αγγίζει τους 874.000 τηλεθεατές. Σε επιμέρους γυναικεία ηλικιακή ομάδα, μάλιστα, το ποσοστό έφτασε στο 26,8%. Σκέψου πως με πρωτιά γράφτηκαν αρνητικά δημοσιεύματα για την απήχηση της εκπομπής, σκέψου να είχε βγει και δεύτερη...

Οι "Weekenders” μπορεί ακόμα να αναζητούν τα πατήματά τους, ωστόσο δεν είναι μια κακή επιλογή για το πρωί του Σαββατοκύριακου. Σε πολύ γενικές γραμμές μιλώ. Σε κάθε περίπτωση, το Σάββατο παρουσίασαν μια εξαιρετική συνέντευξη που παραχώρησε η Τζένη Χειλουδάκη στη Δέσποινα Καμπούρη. Πετώ τη μελό σκηνοθεσία, κρατώ την ουσία. Μια άλλη πλευρά της "πολύχρωμης φωνής" στην τηλεόραση, ελάχιστα ακτιβιστική, εμφανώς όμως τροφή για σκέψη. Να τη δείτε.

Κάπου διάβασα ότι "δεν παίρνει παράταση το "The Roadshow" του Γρηγόρη Αρναούτογλου". Πώς να πάρει, αγαπητοί μου φίλοι; Θα φύγει ο άνθρωπος, μεσούσης της σεζόν και με γυρίσματα για το τριπλό The 2Night Show, για να γυρνάει πάλι τα νησιά και την επαρχία; Σε κάποιους μήνες, προφανώς και θα το επαναλάβει μετά από τέτοια επιτυχία; Να μη λέμε υπερβολές δηλαδή...

Το ΠΣΚ που μας πέρασε είχα θεατρική όρεξη και τελικά πέρασα πολύ ωραία. Παρακολούθησα τον "Μάρτυρα Κατηγορίας" που φέτος μετακόμισε στο θέατρο "Δημήτρης Χόρν" της οδού Αμερικής. Κλασική Αγκάθα Κρίστι, αλλά σε ένα ανέβασμα με πολύ χιούμορ και ανάλαφρες στιγμές, με κέρδισε κάθε ηθοποιός, ωστόσο αν πάτε θα καταλάβετε γρήγορα πως η χημεία του Θανάση Κουρλαμπά με τον Κώστα Κόκλα είναι παραπάνω από εμφανής και εν λειτουργία. Βέβαια τίποτα δεν μπορεί να προσπεράσει την Ευγενία Δημητροπούλου, που την κατάλληλη στιγμή κάνει ένα ξέσπασμα επί σκηνής και αντιλαμβάνεσαι. She is the one who run the world.

Όμως επισκέφτηκα και το Christmas Theater, αυτό το πραγματικά πολυτελές και εντυπωσιακό θέατρο στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Γαλατσίου, για να δω το ολιγοήμερο ανέβασμα του "Chicago” που ανεβαίνει φέτος σε ευρωπαϊκή περιοδεία με πρωταγωνίστρια τη Νάντια Μπουλέ. Να καλά έχετε καταλάβει, η επίσημη περιοδεία του μιούζικαλ "Chicago” με τους ξένους πρωταγωνιστές έχει στον ρόλο της Roxy, την Ελληνίδα performer. Μια εκπληκτική στιγμή της, αν σας αρέσει η Νάντια. Επόμενοι σταθμοί, με τη Νάντια πρωταγωνίστρια εννοείται, είναι η Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία, η Βιέννη στην Αυστρία, η Ρίγα της Λετονίας, το Ταλίν της Εσθονίας, η Βουδαπέστη στην Ουγγαρία, η Βαλέτα της Μάλτας, τα Τίρανα της Αλβανίας και πίσω στην Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε Επίσης

Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή προγράμματος ανακοίνωσε η ΕΡΤ. Από την ερχόμενη Δευτέρα, δηλαδή της 28η Οκτωβρίου, στις 20:45 μπαίνουν σε επανάληψη "Τα Καλύτερά Μας Χρόνια" από την αρχή. Τι σημαίνει αυτό για τις νέες σειρές της ΕΡΤ; Ότι η εκλεπτυσμένη "Ηλέκτρα" ξεκινά να μεταδίδεται στις 20:45 (στη θέση της "Αρχελάου 5") από Δευτέρα έως και Παρασκευή ενώ στις 22:00 θα ακολουθεί η "Παραλία". Η μεγάλη αλλαγή έρχεται στη late night ζώνη, που η "Αρχελάου 5" πιάνει πόστο στις 23:00 από Δευτέρα έως και Πέμπτη, με οικονομία ενός επεισοδίου ανά εβδομάδα. Με τον τρόπο τους δηλαδή, και μια μικρή παράταση 20 επεισοδίων σύμφωνα με τη Real Life, μια χαρά βγαίνει η σεζόν, με αξιοπρέπεια.

Aide-mémoire | Η κίνηση της ΕΡΤ που αλλάζει την prime time, η ρεβάνς της Νάντιας Μπουλέ & η αλήθεια απέναντι στα fake news - εικόνα 5

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr