Follow us

Aide-mémoire | Ο χωρισμός της χρονιάς, ο αναδασμός της τηλεθέασης & το μεγάλο tv φινάλε

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Ελένη Χατζίδου, Ετεοκλής Παύλου Rnew

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Είναι σίγουρο πια, θα πέσει φωτιά στα Σαββατόβραδα. Τέσσερα μουσικά προγράμματα, άλλης δυναμικής το καθένα, θα συναντηθούν από τις 17 απέναντι- απέναντι. Το "J2US” στον Alpha, το "Σπίτι με το MEGA”, το "Νύχτα στάσου” στην ΕΡΤ1 και το "Σάββατο με φίλους” στον ΣΚΑΪ. Αν κάνει κάποιος πάνω από 15% μακροπρόθεσμα, εγώ θα γίνω αναστενάρης.

Διαβάστε Επίσης

Έρχεται ένα τόσο ηχηρό διαζύγιο, τόσο πολυφωτογραφημένου ζευγαριού, που θα έχουμε να σχολιάζουμε για κάποιους μήνες. Και αν σκεφθώ πόσο δημοφιλές είναι το ένα πρόσωπο της δυάδας, θα έχουμε να λέμε για μια σεζόν. Εκείνη σταρ, εκείνος low profile. Ψάξτε το και αν έχετε το ελεύθερο, αποκαλύψτε το.

Διαβάστε Επίσης

Προσπαθώ -με ταχύτητα ψυχαραγούσης χελώνας βέβαια- να αναπληρώσω τα κενά που έχω στο "Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ". Έχοντας παρακολουθήσει 25 επεισόδια ως σήμερα του φετινού κύκλου μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η σειρά δεν έχασε ποτέ το ενδιαφέρον της, σεναριακά τα σπάει και φέτος και τα παιδιά που έκαναν την εμφάνισή τους στον δεύτερο κύκλο είναι σίγουρο πως θα μας απασχολήσουν (και) στο μέλλον. Εντάξει, μπορεί να μην είναι τόσο πειστικά πως όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά έχετε χάρη που αποφοίτησα από κολέγιο και δεν μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα. Λογικό να ολοκληρώνεται στο τέλος του φετινού κύκλου βέβαια, θα παρατραβούσε αν πήγαινε και για τρίτη σεζόν. Κάτι πρέπει να κλείνει την ιστορία του, όταν ακόμα είναι στην ακμή του.

Διαβάστε Επίσης

Με τα μονοψήφια που σημειώνει στον ΑΝΤ1, πίστευε κάποιος πως ο "Έρωτας Φυγάς" θα συνέχιζε και του χρόνου; Να λέμε πληροφορίες, αλλά να τις λέμε πάνω σε ένα λογικό πλαίσιο. Έγινε η μεταγραφή, απέτυχε το εγχείρημα. Τόσο απλά.

Τους γλεντάει ο Γιώργος Παπαδάκης όλους! Οι μίνι λογομαχίες με τη Μαρία Αναστασοπούλου είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Και είναι αστείο να υπονοούμε πως ο ΑΝΤ1 θα αφήσει να φύγει από το δυναμικό του καναλιού ένα από τα πλέον δουλευτερά και αποδοτικά (σε κάθε άποψη) πρόσωπα που απέκτησε τα τελευταία χρόνια. Γενικά είναι αστείο να δημιουργούμε... θρίλερ από εκεί που δεν υπάρχουν.

Διαβάστε Επίσης

Μαγκιά της ΕΡΤ1 να εξασφαλίσει Μαίρη Μηνά και Μαρία Ναυπλιώτου για τη "διαδοχή" της Δανάης Μιχαλάκη στις εξελίξεις της "Παραλίας". Το πιο επιτυχημένο σήριαλ των τελευταίων ετών στην ΕΡΤ συνεχίζεται με ωραία πλοκή, υψηλή (για τα δεδομένα του Ραδιομεγάρου αλλά και γενικώς) τηλεθέαση και λαμπερά πρόσωπα.

Διαβάστε Επίσης

Οξύμωρο που την Ευαγγελία Πλατανιώτη τη συζητήσαμε πρώτα για όλους τους λάθος λόγους μέσω του Nomands και 5 χρόνια μετά τη δοξάζουμε ως θριαμβεύτρια αθλήτρια. Θα πρέπει πρώτα να σεβόμαστε τους αθλητές για τις κατακτήσεις τους παρά για τα τηλεοπτικά τους εγχειρήματα. Εγώ προσωπικά αναρωτήθηκα, διαβάζοντας την είδηση, σε ποιο reality είχε συμμετάσχει...

To "Breakfast@Star" κάνει για ακόμα μέρα υψηλά ποσοστά. Δεν σημαίνει τίποτα και σημαίνει και τα πάντα. Ότι οι τελευταίοι έσονται πρώτοι, έτσι για πλάκα. Όχι ότι κάνουν την τέλεια εκπομπή, όχι ότι ανακαλύπτουν τον τροχό, αλλά τους βοηθά η συγκυρία του "MasterChef" αλλά και γενικώς η feelgood στάση τους απέναντι στα γεγονότα. Αν τα 15άρια συνεχιστούν, θα έχουμε... αναδασμό τηλεθέασης.

Διαβάστε Επίσης

Και αυτό είναι λογικό να συμβαίνει. Όσο η πρωινή ζώνη βυθίζεται σε μια ανεξάντλητη αερολογία που ακροβατεί ανάμεσα σε trash tv, εγκλήματα, κοινωνικά δράματα και κανένα γκομενιλίκι για να μη ξεχνάμε και την κλειδαρότρυπα, να θυμάστε πως η τηλεθέαση είναι σαν κουτί που το κουνάς για να ανακατευτούν οι λαχνοί. Θα μου πεις, γιατί ο εναλλακτικός Φώτης με την Τζένη καταφέρνουν κάτι σημαντικό; Όχι. Τουλάχιστον κερδίζουν την εκτίμησή μας. Για την ευφυία τους και τη ματιά τους στα πράγματα.

Έβλεπα τη Miley Cyrus στα Grammy να σκίζει το "Flowers" τραγουδώντας ζωντανά με απόλυτα old school καλωδιακό μικρόφωνο. Να τραγουδάει λοιπόν ένα πραγματικά παγκόσμιο χιτ, απόλυτα σωστή στη φωνάρα της, με το σταριλίκι από εδώ μέχρι απέναντι, με το άθλιο χτένισμα που επέλεξε, με το σχεδόν σέξι φόρεμα της, με ... με ... με ... Και σκεφτόμουν πως το "Flowers" είναι ένα απλό, ανάλαφρο smash hit, με ψιλοjazz μουσικούλα από κάτω, με απλούς στίχους. Η ίδια το απολάμβανε, το κοινό -δηλαδή η Taylor Swift και κάποιοι άλλοι super stars- γλεντοκοπούσαν από κάτω, όπως εμείς στον "Βοτανικό" όταν βγαίνει η Βανδή στο "YaHabibi", και τελικά όλα ήταν ανάλαφρα σωστά. Σκεφτείτε λίγο τι θα γινόταν αν είχε τα.... ένας Έλληνας καλλιτέχνης να αξιωθεί να τραγουδήσει live τα hit του σε μια μουσική διοργάνωση... Μια φορά, έτσι για χάρη μας.

Είχε βγει και είχε τραγουδήσει LIVE η Πέγκυ Ζήνα στο Panik Concert πριν κάτι μήνες και κοιτιόμασταν μεταξύ μας λες και είδαμε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ ζωντανά επί σκηνής. Δεν είναι κακό να παίρνεις ρίσκο πού και πού να εκτεθείς.

Η ντροπιαστική στιγμή της εβδομάδας ανήκει σε αυτό τον τίτλο: "Γιώργος Λαμπάτος: Η στιγμή που επιστρέφει στο σπίτι του με πι και φωνάζει από τους πόνους". Δεν έχει σημασία ποιος το έγραψε, δεν έχει σημασία σε ποιο μέσο, δεν έχει σημασία σε ποια εκπομπή. Σημασία έχει πως η εκμετάλλευση έχει πιάσει κόκκινο, η ντροπή πάλι αγνοείται. Δεν είναι καν ετεροντροπή, είναι ντροπή που γράφτηκε, κλικαρίστηκε, υπάρχει ως θέμα. Και ανθρωποφαγία μαζί.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα