Follow us

Aide-mémoire | Ο λόγος που θα επέστρεφε η Μενεγάκη στον ΑΝΤ1, η απάντηση της Ελεονώρας & η κίνηση ματ της Μαγγίρα

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Aide-mémoire

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Το Σαββατοκύριακο πέρασε σκεπτόμενος αυτή την ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη. Σκεφτόμουν πόσο σκληρή κριτική της ασκείται άνευ λόγου και αιτίας, ακριβώς επειδή θέλησε να πάει με μια παράταξη που δεν έχει το "ηθικό πλεονέκτημα" #ΝΟΤ των troll του twitter. Και επιχειρείται πράγματι μια δολοφονία χαρακτήρα, λες και κανείς άλλος ποτέ δεν παρουσίασε εκπομπές στην τηλεόραση.

Και από τις δύο δεκαετίες της πορείας της διαλέγουν δύο βίντεο, δύο βίντεο ερώτημα αν είναι δέκα λεπτών το καθένα, για να της πουν ότι δεν αξίζει να προσπαθήσει να διεκδικήσει τη ψήφο των συμπολιτών της. Και κάθεται τώρα μια γυναίκα αντικειμενικά επιτυχημένη στο είδος της να απαντά σε λογαριασμούς με ονοματεπώνυμο "απλωμένο νούφαρο"; Είναι αυτοί οι πολιτικοί σχολιαστές των ημερών μας; Σοβαρά τώρα;

Διαβάστε Επίσης

Σκεφτόμουν πως η Ελένη Μενεγάκη θα έπρεπε να επιστρέψει στον ΑΝΤ1. Όχι δεν μεταφέρω ρεπορτάζ, δεν μεταφέρω τίποτα παραπάνω, από μία σκέψη για "αποκατάσταση" -στο δικό μου μυαλό- της τηλεοπτικής ιστορίας. Η Μενεγάκη και ο Παπαδάκης είναι δύο άνθρωποι συνώνυμοι με τις πιο λαμπερές μέρες του σταθμού, πυλώνες της ύπαρξης του καναλιού του ΑΝΤ1 και ο ΑΝΤ1 κινητήριος δύναμη της δικής τους τηλεοπτικής ανατολής. Νομοτελειακά θα ήθελα να γυρίσει στον ΑΝΤ1, εκεί που έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα της πορείας της. Από την άλλη και ο ΑΝΤ1 θα είχε να "κομπάζει" για την πρώτη και μοναδική σταρ που έβγαλε στην ιστορία του, για ένα "δημιούργημα" δικό του που είναι τόσο λαμπερό όσο και εκείνο το χρυσό logo των 90's. Ένα κλασικό "συστημικό" κανάλι έχει ανάγκη από τις σταθερές του. Θα μου πεις πέρασαν 20 χρόνια σχεδόν από την τελευταία καλημέρα της Ελένης στους θεατές του ΑΝΤ1... Τι πειράζει; Περισσότερο ΑΝΤ1 material είναι, παρά Alpha. Για MEGA ούτε λόγος...

Διαβάστε Επίσης

Σε επίπεδο ρεπορτάζ σκόρπιες φήμες λένε πως ίσως θα ήθελαν να κάνουν μια συζήτηση, ίσως ένα τηλεφώνημα να έπεσε ήδη, αλλά τα κόστη είναι τόσο μεγάλα που απορώ πώς θα μπορούσε να απορροφήσει το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 μια τόσο εντυπωσιακή επένδυση. Ξαναλέω, σχολιάζω φήμες που πραγματικά επίσημα χείλη δεν τις επιβεβαιώνουν σε καμία περίπτωση. Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να επιστρέψει στον ΑΝΤ1, είναι και να πετύχει το λανσάρισμα της επιστροφής. Επαναλαμβάνω βέβαια πως για εμένα το Α και το Ω της Μενεγάκη στην τηλεόραση είναι το premium περιεχόμενο. Και όντως το daytime του ΑΝΤ1 πάσχει από αυτό... Για αυτό και κάποιοι σκέφτονται μήπως μεταφερθεί η Μαγγίρα στο καθημερινό και ροβολήσει λίγο τοποθέτηση στο πρόγραμμα. Μιας και όλα τα ζωντανά κινούνται στα όρια του infotainment, τίποτα καθαρά lifestyle. Σε κάθε περίπτωση το μόνο που αντιλαμβάνομαι είναι πως εντός ΑΝΤ1 υπάρχουν φωνές που θα ήθελαν το πρόσωπο πίσω στο σπίτι. Αλλά όλα αυτά μέχρι να αποτυπωθούν σε προτάσεις και μετέπειτα στην όποια συμφωνία, είναι φρούδες ελπίδες.

Είπα Μαγγίρα και θυμήθηκα! Τι ωραία και λαλίστατη που είναι αυτή τη σεζόν η Μαγγίρα. Πραγματικά. Τι να μου πει αν η εκπομπή κάνει 8% ή 12%. Σημασία έχει αυτός που σε βλέπει να μην προσβάλλεται, να μην κουράζεται, να μη λέει "τι αηδίες ακούω πάλι". Το "I love ΣουΚου" της Μπέττυς Μαγγίρα έχει όλα αυτά τα catchy στοιχεία να μη σε κουράζει αλλά να βγάζει και τα κάστανα από τη φωτιά με τον gossip χαρακτήρα του.

Μιας και μιλάμε για το "I love ΣουΚου", να μοιραστώ μαζί σας πως ο ταλαντούχος Δημήτρης Μακαλιάς, που για μια ακόμα χρονιά σολάρει δίπλα στη Μαγγίρα, λέγεται πως θα πρωταγωνιστεί και το καλοκαίρι στο "Σεσουάρ για δολοφόνους" που μετακομίζει στη θερινή σκηνή του "Λαμπέτη". Μακάρι να ισχύσει το πλάνο και να έχουμε μια τόσο μεγάλη επιτυχία κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό.

Θυμάστε που κάποιοι κόπτονταν ότι διαρρέουμε ανυπόστατες φήμες για "στροφή" του ΣΚΑΪ στην ενημέρωση σε όλη την πρωινή ζώνη; Πού είναι αυτά τα παιδιά τα προβληματισμένα τώρα που όλοι ξέρουμε ότι πιθανότατα το δίωρο 12-2 να πάει στον Άρη Πορτοσάλτε; Πού είναι τώρα που και ο ίδιος ο ΣΚΑΪ παραδέχεται πως επιστρέφει στη... βάση του, δηλαδή την αξιόπιστη και non stop ενημέρωση; Πού λουφάξανε γαμώτο και δεν λένε τίποτα;

Είναι που τα κανάλια δεν ξέρανε τι θα κάνουν την ερχόμενη χρονιά από τον Οκτώβριο του '23 και που το τηλεοπτικό ρεπορτάζ άρχιζε αδίκως από τους πρώτους μήνες της τρέχουσας σεζόν. Όποιος ρωτάει μαθαίνει, συνάδελφοι.

Χάρηκα τη συνάντηση της Στεφανίας Γουλιώτη με την Ελένη Μενεγάκη. Τη συγκεκριμένη ηθοποιό τη συνάντησα για πρώτη φορά μόλις πριν λίγες εβδομάδες, είχαμε μια μικρή κουβέντα. Αντιλήφθηκα πως είναι ένας πραγματικά ευχάριστος και "σημερινός" άνθρωπος, πολύ μακριά από το ξύλινο προσωπείο της αυστηρής πρωταγωνίστριας που της έχουν χαρίσει άθελά της οι ρόλοι που επιλέγει ή που της πάνε σε κάθε περίπτωση. Μια πραγματικά ευχάριστη περίπτωση ανθρώπου, που καλείσαι να συνεργαστείς σε λίγα λεπτά και νιώθεις αμοιβαία διάθεση να βοηθήσει τον άλλο, αλλά και να μοιραστεί το πνεύμα της εξωστρέφειας, της καλώς εννοούμενης δημοσιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Έβλεπα το video που ανέβασε ο David Beckham από τα γενέθλια της Victoria με τις Spice Girls να τραγουδάνε σαν πραγματικά κεφάτα κορίτσια να τραγουδάνε το "Stop”. Συνειδητοποίησα τι σημαίνει να έχεις κάνει την πορεία σου, να έχεις ζήσει όσα δεν έχουν καν ονειρευτεί άλλοι κι άλλοι και τώρα να απολαμβάνεις τα πεπραγμένα σου από εκεί που σου πρέπει, την κορυφή. Εντάξει, μεγαλώσαμε και Spice Girls, πώς να μην κυλήσει το δάκρυ ρε γαμώτο;

Δεν κατάφερε το MEGA να πάρει από τον ΑΝΤ1 τους δημιουργούς της "Μάγισσας", πήρε τους δημιουργούς των "Ψυχοκορών". Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης και η Πέννυ Φυλακτάκη, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της κορυφαίας σειράς της σεζόν κατά τη γνώμη μου, λέγεται πως έχουν έρθει σε συμφωνία για μια κωμωδία στο πρόγραμμα της νέας σεζόν. Ο ίδιος ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης είχε αποκαλύψει στην παρουσίαση της τηλεοπτικής πρεμιέρας της σειράς του πως το επόμενο βήμα του θα είναι κωμωδία και μακάρι να έχει κάτι από το πνεύμα και τον αυτοσαρκασμό που μας έδειξε στην εκδήλωση του ΑΝΤ1. Brilliant περίπτωση ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης! To φλερτ του MEGA με τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη -για να είμαστε σωστοί- εδώ και πολύ καιρό είχε αποκαλυφθεί από το "Fay's Time” της Φαίης Σκορδά, αν δεν κάνω λάθος.

Διαβάστε Επίσης

Κλείνω με την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Ζούλα για τη μεγάλη επιτυχία του ERTFLIX. Απομονώνω από την ανάρτησή του την εξής φράση: "Γιατί το ERTFLIX δεν έκανε, τελικά, τίποτα περισσότερο από το ανταποκριθεί στη νέα παγκόσμια συνήθεια θέασης που μας θέλει όλους να παρακολουθούμε τα αγαπημένα μας προγράμματα στο χρόνο που εμείς θέλουμε και όχι κατ ανάγκην, όταν προβάλλονται από την τηλεόραση. Αρκεί να σας πω ότι περισσότεροι από 1 στους 4 φίλους του ERTFLIX (συγκεκριμένα το 28%) βλέπουν καθημερινά τα προγράμματα του ERTFLIX από το κινητό τους τηλέφωνο -να γιατί δεν πρέπει να πολυεμπιστευόμαστε πια τις λεγόμενες μετρήσεις τηλεθέασης".

Η ΕΡΤ έκανε πρώτη αυτό που δεν τολμά να παραδεχθεί καμία πλευρά της ιδιωτικής τηλεόρασης. Όποιος δεν μετασχηματιστεί σήμερα, όχι αύριο όχι μεθαύριο, σε λογική πλατφόρμας, που οι εκπομπές θα έχουν λόγο παρακολούθησης ετεροχρονισμένα και δεν θα κρίνονται από τον χρόνο που βρίσκονται στον "φυσικό" χρόνο πρόβολής τους, την τρίτη μέρα θα είναι ξεγραμμένος από τον χάρτη. Ίσως λίγο ο ΑΝΤ1 μπουσουλάει με τα previews των σειρών του μέσω του ΑΝΤ1+, ίσως και ο Alpha που πολλάκις έχει παραδεχθεί πως το site του ήταν το πρώτο σε επισκεψιμότητα για ετεροχρονισμένη θέαση προγραμμάτων. Και ακόμα και αν δεν συμφωνώ με τα ξεσπάσματα του Νίκου Μάνεση, έχει δίκαιο σε μεγάλο βαθμό πως κάτι πια πάει λάθος στις διάσημες αυτές μετρήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Προσωπική μου διαφωνία κυρίως είναι πως δεν μπορείς να βάζεις όλο τον σύγχρονο κόσμο θέασης στα Others με ποσοστά της τάξεως σχεδόν του 50% και να αφήνεις ένα ακόμα σχεδόν 50% να μοιραστεί η πραγματική τηλεόραση. Ή τα μετράς ως τηλεόραση και αποτυπώνεις τις μετρήσεις τους ή αφήνεις τους δέκτες όπως ήταν παλιά και μετράς μόνο τη γραμμική τηλεόραση, όπως τη ξέραμε. Γιατί αν το 100 γίνει 50, το 30 γίνεται 15 και το 15 γίνεται 7,5. Κατάλαβε τώρα γιατί λες πως κάποτε μια εκπομπή έκανε 25 και τώρα κάνει 12. αφού εξορισμού έχεις κατατάξει το μισό κοινό της αλλού, το ποσοστό της πώς θα παραμείνει ίδιο; Αλλοιώνεται και το αποτέλεσμα εντέλει.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα