Follow us

Aide-mémoire | Τα διαμάντια στις πωλήσεις είναι όλα τα λεφτά

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Aide-mémoire

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Ενδιαφέρουσα κατάσταση με φόντο τις διαμαντένιες απονομές στα μουσικά δρώμενα της χώρας. Για παράδειγμα, επικοινωνήθηκε -εσφαλμένα καθώς διευκρινίζεται- πως η Ελένη Φουρέιρα και ο Κωνσταντίνος Αργυρός έχουν beef για το ποιου ο δίσκος έγινε πρώτα διαμαντένιος. Το ψάξαμε λίγο, δεν επιβεβαιώνεται πως υπάρχει η οποιαδήποτε ψυχρότητα στη σχέση τους. Το αστείο είναι πως ενώ οι μετρήσεις των streams κλπ, που καθιστούν τις κυκλοφορίες χρυσές, πλατινένιες ή διαμαντένιες, βγαίνουν την ίδια μέρα, αφέθηκε να εννοηθεί πως οι δυο τους είναι οι πρώτοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα που έγιναν διαμαντένιοι. H Ελένη Φουρέιρα είναι η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα με διαμαντένιο album, ο Κωνσταντίνος Αργυρός ο πρώτος λαϊκός διαμαντένιος δίσκος.

Διαβάστε Επίσης

Το πράγμα αρχίζει όμως και αλλάζει όταν μιλάμε για albums ή EP, το λεγόμενο maxi single που λέγαμε παλιά με 4-5 τραγούδια μέσα. Για την ιστορία λοιπόν το πρώτο διαμαντένιο άλμπουμ στην Ελλάδα ανήκει στον Sidarta για τις μετρήσεις που κατέγραψε το "ΙΡΙΖΜΕ”, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της IFPI, ενώ η ΕΜΙ χθες ανακοίνωσε πως ο TOQUEL είναι ο πρώτος καλλιτέχνης στην Ελλάδα με διαμαντένιο EP. Και για να αποφεύγονται όλα αυτά τα κατά καιρούς μπλεγμένα μαθαίνω πως η IFPI θα φτιάξει ένα site που θα αναρτώνται όλα αναλυτικά ώστε ο κόσμος -αν ενδιαφέρεται, που δεν ενδιαφέρεται κατά τη γνώμη μου- θα μπορεί να μπαίνει και να ενημερώνεται για το τι συμβαίνει στις πωλήσεις, τα streams και τα views.

Μιας και το ξεκίνησα μουσικά, ο Πάνος Μουζουράκης παρουσίασε στον "Μπλε Παπαγάλο" το νέο του άλμπουμ, που υπέγραψαν από κοινού ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Το δίδυμο των δημιουργών που έγινε διάσημο μέσα από το εκπληκτικό ρεπερτόριο που χάρισε στη Νατάσσα Μποφίλιου.

Διαβάστε Επίσης

Παρούσα φυσικά και η μούσα τους, χαριεντίστηκαν μάλιστα πως κάπως "απίστησαν" στη σχέση τους γράφοντας για τον Πάνο. Δεδομένου μάλιστα πως είναι και ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος στην πορεία τους που γράφουν από κοινού για άλλο καλλιτέχνη πέρα από τη Νατάσσα Μποφίλιου. Για την ιστορία, ο δίσκος τιτλοφορείται "Μεγαλώνω", ο Πάνος Μουζουράκης είναι στα καλύτερά του, και μέσα η κυκλοφορία περιέχει ήδη δύο πολύ γνωστά τραγούδια, το "Μπερδεμένος" και το "Έπαθα αγάπη" που σίγουρα τα ξέρετε. Καλοτάξιδος!

Πολλές φορές όταν μοιράζομαι μια πληροφορία μαζί σας σκέφτομαι και μια και δυο και τρεις φορές αν είναι άξια κοινοποίησης. Να ξέρατε πόσες φορές έχω σβήσει και έχω ξαναγράψει μια γραμμή για να διατυπώσω σωστά μια γραμμή γραπτού λόγου όπου θα δίνει στον αναγνώστη μια είδηση στην ασφαλή της διάσταση... Αυτά για την ιστορία, επειδή διαβάζω, βλέπω, ακούω στο τηλέφωνο και μαθαίνω τα πάντα. Είναι που για το μόνο που ντρέπομαι είναι να στεναχωρώ κόσμο που δεν φταίει σε τίποτα.

Προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται η συνεργασία του Λευτέρη Παπαπέτρου με το Star. Δεν επιβεβαιώνεται σημαίνει δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία προς επικοινωνία στο κοινό. Για να μην παρεξηγούμαι. Ούτως ή άλλως το Star έχει αποδείξει στην πράξη πως είναι πολύ μετρημένο στις παραγωγές μυθοπλασίας του και έχει ήδη δύο πολύ δυνατές παραγωγές του είδους στο συρτάρι. Μακάρι να δούμε νέα δουλειά όμως από τον Λευτέρη Παπαπέτρου.

Διαβάστε Επίσης

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Δημήτρης Πανόπουλος τρώει τόσο... ξύλο για τις δηλώσεις που έκανε τις τελευταίες ημέρες. Ο Δημήτρης σχολίασε κάποιες προφανώς ατυχείς δηλώσεις του τότε συνυποψηφίου του στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως θα έκανε κάθε νορμάλ άνθρωπος που εκτίθεται και θα ήθελε να πάρει αποστάσεις από αυτή την άβολη κατάσταση. Το "Δεν μου αρέσει η στάση του" κλπ δεν το βρίσκω λογικό, γιατί για αυτό ακριβώς τον λόγο μπαίνει στον στίβο της Πολιτικής ένας νέος άνθρωπος. Για να μοιραστεί τη δική του στάση με όσους ανθρώπους πιστεύουν πως συμφωνούν μαζί του. Και τέλος πάντων όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα