Follow us

Aide-mémoire | H "Τζέλα", τα σαρωτικά νούμερα & η ασύγκριτη Μενεγάκη

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Ελένη Μενεγάκη

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Η σαρωτική η "Τζέλα" στην prime time είναι ένα χαστούκι στη δειλία της ελληνικής τηλεόρασης. Το 30% που άγγιξε σε τέταρτο μετάδοσής της δεν το έχει πιάσει φέτος τουλάχιστον ούτε ένα πρόγραμμα, που αποδεικνύει πόση ανάγκη έχει ο θεατής από κάτι που δεν τον λυπεί και δεν του κουνάει το δάχτυλο. Όχι, η "Τζέλα" δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι ένα σήριαλ με τη στόφα και την ευφυΐα του κλασικού, ακουμπώντας στις ανάγκες του σήμερα. Ειλικρινά χαίρομαι!

Διαβάστε Επίσης

Συνεχίζεται η δυναμική του "Buongiorno” στην πρωινή ζώνη. Πώς αλλιώς; Η Φαίη Σκορδά έχει βγάλει στον αέρα μια εκπομπή με ακραία ραφιναρισμένο gossip περιεχόμενο και ταχύτατα αντανακλαστικά σε σχέση με τα θέματα της επικαιρότητας. Αν "ξεκλειδώσει" τον μηχανισμό που καταφέρνει το πρόσωπο της ημέρας να μιλάει στο "Buongiorno", θα έχει καταφέρει κάτι μεγάλο. Ξαναλέω, ο Αντρέας Μικρούτσικος είναι στα καλύτερά του, αυτός είναι το 60% της εκπομπής.

Διαβάστε Επίσης

Το "Καλύτερα δε γίνεται" επιστρέφει στο πόστο του και δεν φαντάζεστε πόσο χαρούμενος είμαι. Τα μηνύματα σας, την περίοδο του καλοκαιριού που συνειδητοποιούσα πως κατάφερα να βγάλω μια σεζόν σε εκπομπή και να μην αισθανθώ πως δεν είναι το σπορ αυτό για μένα, ήταν αυτά που δείχνουν πόσο σταθερή συνήθεια είναι πια το #Kalytera μας στην καθημερινότητά σας. Και φέτος, με δύο προσθήκες εξαιρετικές, πιστεύω πως θα είμαστε ακόμα... #Kalytera.

Διαβάστε Επίσης

Καραμπόλα συνέβη στο MEGA με την Ιωάννα Μάνδρου και την Άννα Κανδύλη. Πολλοί την περίμεναν, ελάχιστοι πίστεψαν πως θα συμβεί by the day #1. Η Ιωάννα Μάνδρου είναι μια καταξιωμένη επαγγελματίας με πολύ συγκεκριμένη "περπατησιά" στα επαγγελματικά της, η Άννα Κανδύλη επίσης μια εξαιρετική επαγγελματίας. Θα ήταν ενδιαφέρουσα η συνύπαρξή τους, αλλά εφόσον η μία αισθάνθηκε πως αυτή δεν θα "λειτουργούσε" καλώς έκανε και αποχώρηση. Η αγορά μπορεί να είναι συγκεκριμένη, αλλά και ευρύχωρη για όλους τους άξιους του είδους τους.

Το debate των υποψηφίων για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ είδαν τουλάχιστον για ένα λεπτό 600.000 θεατές ενώ κατά μέσο όρο 300.000 θεατές. Το ERTNEWS έκανε μέσο όρο 8% στο prime time, δείχνοντας πια τη δυναμική του στα σημαντικά γεγονότα που μεταδίδει, ενώ στους άνδρες άνω των 55 έφτασε το 15,8%. Ακόμα, σχεδόν 30 χιλιάδες θεατές το παρακολούθησαν μέσω ERTFLIX - το 67% των θεάσεων αυτών προήλθαν από PC και tablets. Αν δεν καταλάβουμε άμεσα πώς βλέπει πια ο κόσμος τηλεόραση, αυτή που θα χάσει θα 'ναι η ίδια.

Την Πέμπτη η Ζήνα Κουτσελίνη υποδέχεται τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στις "Αλήθειες με τη Ζήνα". Ο διάσημος παρουσιαστής κάνει για ακόμα μια φορά αυτό που ακριβώς θέλει, στηρίζοντας την πολύ καλή του φίλη. Δεν είναι μια επαγγελματική μόνο σύμπραξη, είναι και προσωπική εμπιστοσύνη πού θα δώσει ο Αρναούτογλου την πρώτη συνέντευξη της σεζόν. Η ανακοίνωση αναφέρει πως "ο αγαπημένος παρουσιαστής θα μοιραστεί την ακραία περιπέτεια της υγείας του στην προσπάθειά του να χάσει βάρος. Μαζί με ειδικούς, θα αναλύσουν τους κινδύνους που προκύπτουν από τη χρήση χαπιών αδυνατίσματος χωρίς ιατρική συνταγή. Θα εξηγήσει στη Ζήνα Κουτσελίνη και στους τηλεθεατές πώς ο ίδιος έπεσε στην "παγίδα" και βρέθηκε αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις". Η συνέχεια επί της οθόνης, στις 11:45 στο Star.

Διαβάστε Επίσης

Εξαιρετική ντρίπλα της Ηλιάνας Παπαγεωργίου στο "καρτέρι" των ρεπόρτερ απέναντί της ώστε να τη ρωτήσουν για την Έλενα Χριστοπούλου και όσα γράφτηκαν για τη μεταξύ τους σχέση. Έμεινε στο προϊόν που παρουσιάζει, το στήριξε, δεν το "μίκρυνε", δεν λερώθηκε και η ίδια με δηλώσεις που θα γίνονταν χαλάκι για την πόρτα του σαλονιού.

Διαβάστε Επίσης

Ενοχλήθηκε, από ό,τι είδα, ο Γιώργος Λιάγκας που έγινε κους κους γύρω από τη σχέση του με αφορμή την πυρκαγιά στο σπίτι του. Δικαίως, κι εγώ θα ξίνιζα αν έκαναν κουβέντα για τη σχέση μου, πάνω στο καμμένο σπίτι. Αλλά για στάσου, αν την πληροφορία την είχε εκείνος στο "Πρωινό" για ένα εξίσου διάσημο πρόσωπο με εκείνον σε ανάλογο περιστατικό, δεν θα την ανέφερε; Θα μου πεις τρόπος με τρόπο διαφέρει. Ναι. Αλλά θα την ανέφερε, με όποιο τρόπο και αν διάλεγε. Λέω εγώ τώρα...

Ελένη Ράντου

Η Ελένη Ράντου, μπαίνοντας στην τρίτη σεζόν της παράστασης "Το πάρτι της ζωής μου", βλέπει να είναι sold out για τους δύο πρώτους μήνες. Και μετά μου λέτε αν το θέατρο, αν το καλό θέατρο δηλαδή, δεν έχει σημασία. Την παράσταση την είχα δει την πρώτη μέρα, της πρώτης σεζόν και από ό,τι μαθαίνω γίνεται ακόμα καλύτερη φέτος. Συγχαρητήρια θερμά!

Διαβάστε Επίσης

Βλέποντας "Στούντιο 4" όπως επεσήμανε μια καλή μου φίλη σκεφτόμουν ότι ο Γιώργος Καραμίχος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πατέρας του Θάνου Παπαχάμου. Είναι σαν να βλέπεις τον ίδιο άνθρωπο σε διαφορετικές ηλικίες. (Credits @fafalaki)

Διαβάστε Επίσης

Μιλώντας για το "Στούντιο 4", είδα την Τετάρτη τη σπουδαία Όλγα Μπακομάρου να μιλά για την πορεία της στον χώρο του Τύπου, όταν εκείνος υπήρχε με τη μορφή εκείνη που η Μπακομάρου υπηρέτησε. Αναφερόμενη σε άλλα μεγέθη προσωπικοτήτων, σε άλλους κανόνες αγοράς και φυσικά εργαζόμενη σε μια εποχή που η δημοσιογραφία ήταν στο απυρόβλητο της κριτικής του κοινού (όπως αυτό διαμορφώνεται πια μέσω των social media) εννοείται πως παρέδωσε τηλεοπτικά μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Έχουν αλλάξει σήμερα όμως τόσο πολύ οι εποχές, με νόμους που εκτείνονται ανάμεσα στο GDPR και την πολιτική ορθότητα, που και η ίδια αν ήθελε να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά, θα δυσκολευόταν.

Είναι και αυτό το αστείο, περί σύγκρισης Δανάης και Ελένης, που εμένα πια με δυσκολεύει να το παρακολουθήσω. Δήλωσε από όσο είδα και η ίδια η Δανάη κάτι σχετικό, ώστε να σταματήσει αυτοβούλως όλη αυτή την παρωδία σχολιασμού, αλλά παιδιά, σοβαρά τώρα; Υπάρχει κάποια σύγκριση; Η Δανάη Μπάρκα είναι μια κοπέλα που μπουσουλάει τηλεοπτικά, προσπαθώντας να δώσει το δικό της στίγμα σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο εκπομπής. Η Ελένη Μενεγάκη κατάφερε να κάνει το συγκεκριμένο μοντέλο εκπομπής συνώνυμό της, παρόλο που το παρέλαβε από προκατόχους και μάλιστα ιστορικά ονόματα. Πριν γράψετε ή ρωτήσετε κάτι τέτοιο, σκεφτείτε τι συζητάμε και τι όχι.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr