Follow us

Aide-mémoire | Η πανίσχυρη Γερμανού, η average Γιάμαλη & η συνάντηση Στεφανίδου - Στάη

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Καλύτερα δε γίνεται 2024-2025

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Η Ναταλία Γερμανού επέστρεψε στη μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου με το "Καλύτερα δε γίνεται" και θα έλεγε κανείς πως αποκαταστάθηκε η κανονικότητα στη ροή των εκπομπών της εβδομάδας.

Το #Kalytera, ασχέτου της συμμετοχής μου στην εκπομπή, απέδειξε στην πράξη πως είναι μια εκπομπή με ισχυρή ταυτότητα, με παρουσιάστρια που λειτουργεί ως κεντρομόλος δύναμη, με δύο σταθερές αξίες, τον Παναγιώτη Ραφαηλίδη και τη Ναταλία Αργυράκη, και με δύο νέα όπλα στη φαρέτρα του, γιατί μιλάμε για δύο ικανότατους ανθρώπους, την Ελιάνα Χρυσικοπούλου και τον Άγγελο Βουράκη. Και φυσικά τον Βασίλη Δρυμούση στα ακουστικά μας να βγάζει στον αέρα μια εκπομπάρα.

Και όλα αυτά τα λέω, όχι για να "στηρίξω" το τηλεοπτικό μου σπίτι, ούτως ή άλλως σήμερα είμαστε αύριο δεν είμαστε όλοι σε αυτή την αγορά. Όμως η απόσταση που δημιουργεί κάθε Κυριακή η ύπαρξη του Χρήστου Κούτρα on air με καθιστά ξανά θεατή που μπορεί να παρακολουθήσει μια εκπομπή. Και πλέον -είτε μέσα στο γυαλί είτε απέναντι- είμαι πολύ περήφανος για την εκπομπή που συμμετέχω και το δείγμα γραφής που αφήνει ο καθένας μας στην πορεία των μηνών.

Πάντως επειδή μου αρέσει το fair play, θα πρέπει να πούμε πως ο Κώστας Τσουρός επανήλθε στην τηλεόραση και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στο "Ακόμα δεν είδες τίποτα". Με την ίδια ομάδα και χωρίς εξαιρετικά εμφανείς αλλαγές, με την προσθήκη του Αλέξανδρου Πρίφτη και την κυριακάτικη guest εμφάνιση του Αντρέα Μικρούτσικου, δημιουργούν ένα υγιές πλαίσιο ανταγωνισμού με τον Alpha, αποτελώντας πλέον τα μόνα ζωντανά προγράμματα εκείνης της ώρας. Ο αγώνας εδώ για τις εκπομπές είναι να κρατήσουν τον κόσμο συντονισμένο στους δέκτες του και να μην οδηγηθούμε ξανά στο 45% τηλεθέαση των Others τα σαββατοκύριακα. Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν!

Αμέσως μετά, η πολυσυζητημένη είσοδος της Αναστασίας Γιάμαλη στο MEGA φάνηκε κατώτερη των προσδοκιών. Η αντικειμενικά λαλίστατη δημοσιογράφος από το Kontra ήρθε στο Μεγάλο Κανάλι και παρουσίασε μια εκπομπή... σε συσκευασία δώρου. Το μικρό πλατό και ίσως το κακό styling αδίκησαν την εικόνα της, που είναι μια χαρά γυναίκα. Η συνύπαρξη με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ κύλησε σε λογικό πλαίσιο κατέληξε σε ένα αχρείαστο ειρωνικό σχόλιο της δημοσιογράφου που δεν άρμοζε σε μια επαγγελματία του στιλ της.

Είδα και τη δεύτερη εκπομπή, που διορθώθηκαν τα αισθητικά λάθη στην εικόνα της, ωστόσο ο πυρήνας της εκπομπής παρέμεινε ίδιος και κάπως αναμενόμενος. Το στοίχημα της Γιάμαλη στο MEGA είναι δύσκολο και θα πρέπει να της δώσουμε χρόνο ώστε να βρει τον ρόλο της. Μέχρι στιγμής πάντως εγώ δεν είδα κάτι που έλειπε από τα σαββατοκύριακά μου.

Μια μεγάλη πρεμιέρα με μια ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία παρουσίασε ο ΑΝΤ1, το βράδυ της Παρασκευής. Το "The Roadshow” επανέφερε τον "Όμορφο Κόσμο” στους δέκτες μας, κάνοντας μια επίκληση και στο νοσταλγικό συναίσθημα των τηλεθεατών αλλά και μια ρομαντική αναδρομή στην ταυτότητα της ελληνικής τηλεόρασης μιας άλλης εποχής. Πιο αθώας, πιο απροβλημάτιστης, πιο ανέμελης, πιο αυθόρμητης. Δεν θα μπω σε υπερβολές που διάβασα, πως ο θεατής διψούσε για Ψυχαγωγία που τη βρήκε μόνο από τον Γρηγόρη. Αξίζει να πω όμως ότι ο θεατής αναζητούσε τον αυθόρμητο Γρηγόρη και όχι τον κοστουμαρισμένο του "The 2Night Show", τον άνθρωπο που έχει πλάκα και αυτοσαρκασμό, που παίζει με το μεγαλύτερο του όπλο στα χέρια του, την επικοινωνία με τον κόσμο. Το "The Roadshow" προφανώς και έκανε μεγάλη επιτυχία γιατί έχτιζε την αναμονή κοινού από τον Μάιο, δεν θεωρώ πως θα μείνει σε αυτά τα ποσοστά για πάντα. Όμως είναι μια εξαιρετική αφορμή να καταλάβουμε πως η επιτυχία μπορεί να έρθει και από υγιή, αθώα προϊόντα που δεν χρειάζεται να κάποιος να πέσει, να εξευτελιστεί, να μαγειρέψει, να επιβιώσει ή να βάλει τα κλάματα επειδή άγγιξε μια ακρίδα. Θα έπρεπε βέβαια να έχει λιγότερες εμπορικές τοποθετήσεις.

Μαρίνα Ασλάνογλου

Το "Πόρτο Λεόνε", η νέα σειρά του Alpha που θα έρθει στους δέκτες μας το 2025, ξεκινά γυρίσματα. Όπως έμαθα, η Μαρίνα Ασλάνογλου πρωταγωνιστεί μαζί με τους Βασίλη Μπισμπίκη, Αλέκο Συσσοβίτη και Κλέλια Ρένεση. Έγινε η πρώτη συνάντηση για την ανάγνωση του σεναρίου και όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με το νέο αυτό εγχείρημα. Αρχικά είχε ακουστεί πως θα είναι τηλεοπτική μεταφορά από τα "Κόκκινα Φανάρια", αλλά τελικά είναι ένα τελείως άλλο σενάριο που απλώς τοποθετείται στην Τρούμπα εκείνης της εποχής, με τους φημισμένους οίκους ανοχής.

O Γιώργος Νταλάρας επανήλθε για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο για τους τελείως λάθος λόγους ξανά. Στα παρασκήνια της συναυλίας στο Ηρώδειο για την Ίμβρο φυσικά οι κάμερες ήταν εκεί και φυσικά τον "μπλόκαραν" για τον ρωτήσουν σχετικά με θέματα της επικαιρότητας. Σε αντίθεση βέβαια με την προηγούμενη φορά που έγινε το επεισόδιο, οι ρεπόρτερ (από το "Πρωινό” και από τη "Super Katerina”) τον ρώτησαν αρχικά για την ίδια τη συναυλία. Εφόσον ο ίδιος δεν απάντησε τίποτα και δεν σταμάτησε καν να τους παραχωρήσει μια δήλωση, η ρεπόρτερ του Alpha "χώθηκε" ζητώντας του μια δήλωση για τη Μαρινέλλα. Τότε ο ίδιος για ακόμα μία φορά εκνευρίστηκε και εφόσον δεν δέχονταν την άρνησή του να κάνει δηλώσεις κατέληξε στη δήλωση "Κάτι δεν πάει καλά με τη σκέψη σας".

Για ακόμα μία φορά οι ρεπόρτερ δεν έβγαλαν άκρη με τον αντικειμενικά πιο δύσκολο τραγουδιστή της ελληνικής μουσικής σκηνής ενώ ο ίδιος φάνηκε πάλι εκνευρισμένος και σε άρνηση να μπει σε έναν υποτυπώδη διάλογο μαζί τους. Την πιο ωραία ατάκα βέβαια την είπε η Ελένη Τσολάκη που βλέποντας τη στάση του σχολίασε "Τόση ώρα που του πήρε για να επιπλήξει τα παιδιά και να τους κουνήσει το δάχτυλο, θα είχε πει ένα περαστικά στη Μαρινέλλα". Περίεργοι άνθρωποι, περίεργα θυμικά...

Τατιάνα Στεφανίδου RNew

Μπορεί να απέχει φέτος από τα τηλεοπτικά της καθήκοντα ωστόσο η Τατιάνα Στεφανίδου απολαμβάνει κάθε στιγμή της εκτός τηλεόρασης. Μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου, εθεάθη σε εστιατόριο των βορείων προαστίων μαζί με την κόρη της Λυδία, που τους τελευταίους μήνες ζει εκτός Ελλάδος λόγω των σπουδών της. Εκεί η διάσημη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια συνάντησε την ανανεωμένη Έλλη Στάη, όπου όλοι λένε πως διανύει μία από τις καλύτερές της φάσεις. Το δείπνο ήταν προς τιμήν του συντρόφου της, Νίκου Μουνδρέα. Οι δύο κυρίες της τηλεόρασης έκλεψαν την παράσταση!

Χρήστος Μάστορας

Εκνευρισμένος προφανώς είναι ο Χρήστος Μάστορας για τη δυσάρεστη τροπή που πήρε όλη η υπόθεση με τη Μαρινέλλα. Έγραψε στο προφίλ του "Οι καιροί είναι παράξενοι φίλε μου. Όλοι μάχονται για την προσοχή σου. Και η μάχη αυτή είναι βρώμικη. Κι αυτός που χάνει κάθε μέρα είσαι εσύ. Τον χρόνο σου που τον ροκανίζουν καθημερινά… Κάποιοι από αυτούς που παρακολουθείς "πατούν επί πτωμάτων" - σαν στην ταινία "Nightcrawler" - για ένα σου κλικ. Είτε είναι κλικ στο τηλεκοντρόλ είτε σε κάποιο site. Κάποιοι φλυαρούν καθημερινά γύρω από ένα τραπέζι παίζοντας το θέατρο του καλού και του κακού μπάτσου για να στραγγίζουν τον χρόνο σου και να γεμίζουν τις τσέπες τους με χρήματα που δεν έχουν ψήγμα υπερηφάνειας…". Και ειλικρινά σκέφτομαι πως αδίκως τα βάζει με τα media γιατί περισσότερο τον προστατεύουν τις τελευταίες μέρες, προσπερνώντας τις φήμες για την επίμαχη βραδιά και τους λόγους της απομάκρυνσής του από αυτή, παρά πατούν επί πτωμάτων για να αποσπάσουν κάτι από εκείνον.

Ελένη Μενεγάκη

Είδα με ενδιαφέρον στην τηλεόραση πως ο Γιώργος Λεβέντης έκανε διερευνητικό τηλεφώνημα στην Ελένη Μενεγάκη. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος μπορεί να πιστέψει πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει σχεδιάσει με μαθηματική ακρίβεια το επόμενο βήμα της και περιμένει "διερευνητικό τηλεφώνημα" από ανώτατα στελέχη και όχι από την ιδιοκτησία του Ομίλου ΑΝΤ1, με τον οποίο έχει και λαμπρό επαγγελματικό παρελθόν.

Aide-mémoire | Η πανίσχυρη Γερμανού, η average Γιάμαλη & η συνάντηση Στεφανίδου - Στάη - εικόνα 6

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr