Follow us

Μπορεί το "Grand Hotel" να επιβιώσει στη μάχη της τηλεθέασης;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος είδε το πρώτο επεισόδιο και γράφει για το "Grand Hotel"

Grand Hotel

Το προνόμιο του ΑΝΤ1+ μου δίνει πάντα τη δυνατότητα να βλέπω τις σειρές του ΑΝΤ1 λίγο νωρίτερα από τους θεατές της γραμμικής τηλεόρασης του ομίλου. Έτσι έγινε και με το "Grand Hotel” για το οποίο πλέον έχω ξεκάθαρη άποψη βασισμένος στο πρώτο επεισόδιο.

Διαβάστε Επίσης

Το "Grand Hotel” είναι μια ωραία δουλειά. Προσεγμένη, πολυδάπανη, αλλά και κατανοητή. Δεν έχει πολλά πολλά προσπαθώντας να καταλάβεις τι συμβαίνει στις ζωές των ηρώων του. Μια σκοτεινή προσωπικότητα, η Κυβέλη Γαζή, (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) διευθύνει με ύπουλο και χειριστικό τρόπο το ξενοδοχείο που κληρονόμησε μετά τον θάνατο του συζύγου της. Όλοι ζουν υπό τη σκιά και τον φόβο των αντιδράσεών της, υπονοώντας πως στο παρελθόν δεν έχει φανεί και πολύ ήρεμη μαζί τους. Έχει τρία παιδιά, την Αλίκη (Καλλιόπη Χάσκα) που επιστρέφει από το εξωτερικό που σπούδαζε οικοκυρικά (!), τη Σοφία (Γεωργία Κουβαράκη), μεγαλύτερη αδελφή της Αλίκης, που κάνει ό,τι της λέει η μητέρα της και παντρεύτηκε τον κόμη Αλέξανδρο Ντεσλόρ (Μιχάλης) Συριόπουλος), τον οποίο προορίζει για διαχειριστεί του ξενοδοχείου, αλλά και τον Ιορδάνη που είναι γενικότερα ρεμπέτ ασκέρ. Δίπλα τους ο διευθυντής του ξενοδοχείου, ο Ρήγας (Γιώργος Γεροντιδάκης) που έχει πολλούς λόγους να θέλει να παντρευτεί την Αλίκη και το προσπαθεί, ενώ περιστοιχίζονται από το προσωπικό του ξενοδοχείου που το υποδύονται αρκετά καλοί ηθοποιοί, όπως η Κόρα Καρβούνη, ο Τάσος Νούσιας, η Φωτεινή Παπαθεοδώρου και άλλοι. Όλα έρχονται τούμπα όταν εξαφανίζεται μια καμαριέρα του ξενοδοχείου, την οποία -φαίνεται πως- έχει "φάει" η Κυβέλη επειδή η μικρά την εξεβίαζε με κάποια αλήθεια και κάποια μυστικά, και τελικά έρχεται ο αδελφός της, ο Πέτρος (Γιάννης Κουκουράκης) για να τη βρει και να δει τι κάνει. Όταν καταλαβαίνεις πως κάτι της έχει συμβεί, εμφανίζεται ως ο νέος σερβιτόρος στο ξενοδοχείο, γίνεται κομμάτι του προσωπικού και αρχίζει να κάνει τις έρευνές του, ενώ παράλληλα πέφτει θύμα του έρωτα της νεαράς Αλίκης. Κάπου στο μέλλον θα μας απασχολήσει και ο Αστυνόμος Χρόνης (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) που γίνεται σύμμαχος του Πέτρου στο ξεμπρόστιασμα της Κυβέλης. Και ιδού ο βασικός κορμός της ιστορίας μας...

Διαβάστε Επίσης

Το "Grand Hotel” δεν είναι μια ψευτοδουλειά, έχουν κάνει καλή δουλειά στην προσπάθεια να το "ελληνοποιήσουν". Η Λαμπρόγιαννη είναι αρκετά πειστική στον ρόλο της κακιάς ηρωίδας, η Χάσκα έχει ξανά αυτό το φλογοβόλο βλέμμα που μαγνητίζει την κάμερα (χωρίς εγώ ακόμα να μπορώ να αποβάλω το vibe της Μεταξίας από τη "Μάγισσα" όταν τη βλέπω και μαζί θυμάμαι αυτό το αίσθημα του τρελού στο μάτι). Εδώ όμως είναι μια καλή ηρωίδα και στο βγάζει από την πρώτη στιγμή. Επίσης και ο Γιώργος Γεροντιδάκης, πέρα από πιο όμορφος και ώριμος παρά ποτέ, φαίνεται να είναι σε έναν ρόλο που του ταιριάζει πραγματικά. Από την άλλη, ο Γιάννης Κουκουράκης, που γνωρίζουμε όλοι ποιος είναι και πώς αποδίδεται η φιγούρα του στην τηλεόραση, δεν με ενθουσίασε σε αυτό τον ρόλο. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Κουκουράκης δεν είναι καλός ηθοποιός ή ότι είναι λόγος να μη σου αρέσει η σειρά. Δεν γνωρίζω πώς θα ήταν αν τον έπαιζε άλλος ηθοποιός, αλλά αυτός ο ήρωας δεν με έπεισε. Μπορεί και σεναριακά. Απλώς δεν είναι αυτός που θα σκεφτόμουν εγώ. Ωστόσο αντιλαμβάνομαι την εμπορικότητα του ονόματός του και πώς αυτό θα δράσει στην εμπορικότητα και της σειράς.

Διαβάστε Επίσης

Μη ξεχάσω πως είναι βασισμένο στην ομώνυμη ισπανική σειρά "Gran Hotel". Όταν όμως σας λέω βασισμένο, το εννοώ. Το πρώτο επεισόδιο, επειδή τυγχάνει να έχω δει και το ισπανικό, είναι καρέ καρέ ελληνική εκτέλεση του αυθεντικού επεισοδίου, με ακριβώς μεταφρασμένους διαλόγους και ολόιδια πλάνα. Δεν βρίσκω η ελληνική εκδοχή να είναι "φτωχός συγγενής" ως συνήθως. Ίσα ίσα είναι μια πλούσια παραγωγή, καλά εκτελεσμένη.

Διαβάστε Επίσης

Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει το "Grand Hotel” να επικρατήσει του ανταγωνισμού. Προς το παρόν εγώ θα πω ότι μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς. Δεδομένου πως έχει να αντιμετωπίσει τη "Γη της Ελιάς" αλλά και τον εξαιρετικό "Άγιο Έρωτα" θα πω ότι είναι μια δύσκολη αναμέτρηση που θα διχάσει το κοινό και θα βγάλει σχετικά χαμηλά μερίδια τηλεθέασης μετά τις πρώτες δύο θέσεις της κατάταξης. Η τύχη θα δείξει ποιες σειρές (ή reality) θα είναι στην 3η θέση και έπειτα. Δεν είναι η αγαπημένη μου σειρά σίγουρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι μια καλή δουλειά. Είναι. Kαι μένει να βρει το πιστό κοινό της.

*Περίληψη πρώτου επεισοδίου: Ένας νέος άντρας, ο Πέτρος Ασλάνογλου, πρόσφυγας από την Σμύρνη, παίρνει το τρένο από την Θεσσαλονίκη για την Αθήνα. Σκοπός του είναι να βρει την αδερφή του, την Βασιλική, η οποία είχε πιάσει δουλειά ως καμαριέρα σε ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία της χώρας, το Grand Hotel και έχει να δώσει σημεία ζωής πάνω από ένα μήνα. Όταν ο Πέτρος φτάνει στο ξενοδοχείο, ένας σερβιτόρος, ο Νικόλας, του εμπιστεύεται ότι η Βασιλική απολύθηκε από το ξενοδοχείο, επειδή έκλεψε τα κοσμήματα μιας Δούκισσας. Ο Πέτρος, σίγουρος ότι η αδερφή του δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο, πιάνει δουλειά ως σερβιτόρος στο ξενοδοχείο, με άλλο όνομα, αποφασισμένος να μην φύγει αν δεν μάθει τι πραγματικά συνέβη στην αδερφή του. Η ανακοίνωση των αρραβώνων της Αλίκης, της κόρης της διευθύντριας του ξενοδοχείου, Κυβέλης Γαζή, με τον διευθυντή του ξενοδοχείου, Ρήγα, θα γίνει η αφορμή για να ανατραπούν οι ευαίσθητες ισορροπίες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας Γαζή. Σύντομα, ο Πέτρος θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την Αλίκη, στην οποία θα συστηθεί ως πλούσιος αρχιτέκτονας και αυτή η συνάντηση θα αποδειχθεί μοιραία και για τους δύο… Θα καταφέρει ο Πέτρος να ανακαλύψει τι συνέβη στην αδελφή του και γιατί; Πόσα μυστικά κρύβονται πίσω από τις πόρτες των πολυτελών δωματίων και την καθωσπρέπει βιτρίνα του Grand Hotel; Και τι ρόλο θα παίξει η Αλίκη στην αναζήτησή του;

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr