Follow us

Είναι ο "Τιμωρός" αυτό που όλοι περιμέναμε;

Ο Κωνστατίνος Αντωνάτος είδε τον "Τιμωρό" και γράφει τις εντυπώσεις του

Ο Τιμωρός Rnew

Ομολογώ πως τα σήριαλ τύπου "Τιμωρός" δεν είναι τόσο του γούστου μου. Δεδομένου πως δεν πρόλαβα την αρχή -και σε καμία streaming πλατφόρμα ο Alpha δεν επιτρέπει να κάνεις replay από την αρχή το επεισόδιο- προσπαθούσα να καταλάβω τι έβλεπα και γιατί δεν έβλεπα τον Λάλο εξαρχής. Όταν όμως κατάλαβα πως όλο το πρώτο επεισόδιο είναι flashback, μπήκα στο νόημα.

Διαβάστε Επίσης

Για να λέμε την αλήθεια, ο "Τιμωρός" είναι μια εξαιρετική σειρά. Με πλούσια παραγωγή, ηθοποιούς υπέροχους που ταιριάζουν στους ρόλους τους. Ακόμα και στις πρώτες σκηνές, αυτές του 2005 (αν δεν κάνω λάθος) το δίδυμο του Δημήτρη Κίτσου και του Κώστα Νικούλι φαίνεται πως λειτουργεί άψογα. Όταν όμως περνάμε στο σήμερα και αντιλαμβάνεσαι πως ο Κίτσος έγινε Λάλος και ο Νικούλι, Παπασπηλιόπουλος η σειρά απογειώνεται.

Διαβάστε Επίσης

Πάμε όμως να δούμε τι είναι ο "Τιμωρός". Η ιστορία μας μεταφέρει 19 χρόνια πίσω, στο Μαρόκο, στο Μαρακές, όπου δύο νέα παιδιά, ο Μάρκος και ο Αλέξης, δύο παιδικοί φίλοι, ξέγνοιαστοι, κάνουν τις διακοπές τους. Ο Μάρκος είναι ο πρωταγωνιστής, ο άνθρωπος που θα γίνει μετέπειτα ο "Τιμωρός" της σειράς, πέφτει θύμα επίθεσης, οργανωμένη από τον πατέρα του φίλου του. Ο λόγος είναι πως ο πατέρας του Μάρκου, ένας εισαγγελέας, είναι έτοιμος να ανοίξει τον φάκελο μιας δολοφονίας που θα πάρει μαζί του όλη την αυτοκρατορία της οικογένειας του Αλέξη. Η επίθεση είναι οργανωμένη εν αγνοία του Αλέξη, ο οποίος αρχικά πάει να προστατέψει τον φίλο του. Όταν ενημερώνεται πως ο πατέρας του τα έχει οργανώσει όλα κάνει πίσω, ακολουθεί τις εντολές και εγκαταλείπει τον φίλο του να πεθάνει στην έρημο. Έτσι τα δύο αγόρια χωρίζονται για πάντα. Ο Μάρκος δεν πεθαίνει αλλά συλλαμβάνεται και φυλακίζεται ως δολοφόνος του ανθρώπου που προσπάθησε να τον σκοτώσει και μένει για 17 χρόνια στη φυλακή. Ο Αλέξης επιστρέφει στην Ελλάδα, παντρεύεται την Έλλη (κοπέλα του "δολοφονημένου" φίλου του) και δημιουργεί μαζί της οικογένεια. Όταν ο Μάρκος βρεθεί ξανά ελεύθερος, αλλάζει όνομα και όψη, επιστρέφει στην Ελλάδα και είναι έτοιμος να πάρει εκδίκηση. Δεν θέλει να σκοτώσει, θέλει να τιμωρήσει καταστρέφοντας όσους τον εγκατέλειψαν. By the way όσο εκείνος φυλακίζεται στο Μαρόκο, ο πατέρας του δολοφονείται τυχαία στην Ελλάδα και η υπόθεση ξαναμπαίνει για πάντα στο αρχείο.

Διαβάστε Επίσης

Ένα βασικό σκέλος της υπόθεσης είναι πως δεν προσπάθησαν να κλέψουν πλάνα από τη σειρά. Μόνο για να κάνουν τη χρονική μετάβαση, έδειχναν τον "ακούρευτο" Λάλο μέσα στη φυλακή, που έχει πια μεγαλώσει στο πλευρό του συγκρατούμενού του. By the way ακόμα και σε αυτόν τον μικρό ρόλο ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σκίζει με την ερμηνεία και τη μεταμόρφωσή του. Ένας πρωταγωνιστής μπορεί να κλέψει την παράσταση με το ταλέντο, ακόμα και σε ρόλο κομπάρσου. Πόσο μάλλον εδώ...

Διαβάστε Επίσης

Στην αρχή της σειράς τις εντυπώσεις κλέβει ο προαναφερθείς εισαγγελέας, που δεν είναι άλλος από τον Αλέξανδρο Σταύρου σε μία μικρή αλλά πολυσυζητημένη εμφάνιση. Η Μαρίνα Καλογήρου, αν και παίζει λίγο στο "σήμερα" του πρώτου επεισοδίου, δείχνει εξαιρετική ως ώριμη Έλλη. Και στις δύο χρονικές στιγμές ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος είναι υπέροχος ως δολοπλόκος και αδίστακτος επιχειρηματίας. Ένα εξαιρετικό καστ με πανέξυπνη διανομή που δεν προδίδει ούτε την ακολουθία της εμφάνισης των ηρώων, ούτε την αισθητική της σειράς.

Διαβάστε Επίσης

Και φυσικά ο Δημήτρης Λάλος. Ο τηλεοπτικός Μαθιός στον "Σασμό", ελάχιστες ομοιότητες έχει με τον Μάρκο ή καλύτερα Άρη του "Τιμωρού". Ο Λάλος, απαλλαγμένος από τη φολκλόρ αισθητική του Μαθιού, γίνεται ξανά ένας μοντέρνος πρωταγωνιστής, ακραία καλοντυμένος και γοητευτικός που πολύ περισσότερο παραπέμπει στην εικόνα που είχαμε για τον Λάλο, προ 15ετίας παρά στη σημερινή εικόνα του ηθοποιού ακόμα και έξω από τα πλατό. Ο Μάρκος είναι ένας φινετσάτος, πλούσιος και μπρουτάλ ήρωας, δεν είναι ένας απλός ήρωας που δεν απαιτεί "φινέτσα" για τον στόχο του. Και εδώ είναι η μεγάλη του διαφορά από την εικόνα που είχαμε τελευταία για εκείνον.

Να πούμε και την αλήθεια για το σενάριο, γιατί ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Στην ελληνική εκδοχή το έχει γράψει ο Γιώργος Κόκουβας, αλλά η σειρά βασίζεται στο "Montechristo", το διάσημο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά για τον Κόμη Μοντεκρίστο. Στην Ελλάδα την ιστορία την έχουμε γνωρίσει μέσα από την τούρκικη τηλεοπτική μεταφορά της, τον διάσημο και πολυδιαφημισμένο "ΕΖΕL". Ωστόσο, ο "Τιμωρός" δεν βασίστηκε στο τούρκικο σενάριο, όπως πολλοί νόμιζαν, αλλά στην αυθεντική σειρά του 2006 που διασκεύασε το διάσημο μυθιστόρημα. Μην πάτε λοιπόν να συγκρίνετε τον "Τιμωρό" με τον "EZEL", αλλά με την πρωτότυπη ιστορία του μυθιστορήματος. Αυτή διασκευάστηκε, όχι το σενάριο της γείτονα χώρας.

Διαβάστε Επίσης

Τα πρώτα δείγματα στους πίνακες τηλεθέασης παραπέμπουν στο τηλεοπτικό χιτ της χρονιάς. Το πιστεύω. Άλλωστε στη ζώνη των 9 δεν έχει τίποτα πιο δημοφιλές αυτή τη στιγμή να φοβηθεί, παρά μόνο τη "Μάγισσα" η οποία θα μεταδίδεται φέτος αργότερα. Δεδομένου πως και ο "Άγιος Έρωτας" μεταδίδεται από τον Alpha, ο "Τιμωρός" έχει όλα τα φόντα να επικρατήσει του ανταγωνισμού, αφήνοντας λίγο πιο πίσω τόσο το "Grand Hotel" του ΑΝΤ1 αλλά και την ίσως κουρασμένη "Γη της Ελιάς" του MEGA που σίγουρα έχει φανατικό κοινό. Επίσης, σε πρώτη φάση δεν θα συναντηθεί με κάποια κωμωδία, παρά μόνο με τα reality της σεζόν που κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να γίνεται καμία σύγκριση.

Οπότε, ναι, ο "Τιμωρός" ίσως είναι ήδη το μεγάλο τηλεοπτικό χιτ της σεζόν.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr