Follow us

Aide-mémoire | H μάχη των πρωινών, το viral αδιέξοδο του Μάστορα & η συνάντηση Λιάγκα- Χαϊκάλη

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Γιώργος Λιάγκας

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Aide-mémoire | H μάχη των πρωινών, το viral αδιέξοδο του Μάστορα & η συνάντηση Λιάγκα- Χαϊκάλη

Διαβάστε Επίσης

Η εβδομάδα ξεκίνησε με την avant premiere της "Μάγισσας". Οι συντελεστές της σειράς είδαν μαζί με δημοσιογράφους το πρώτο επεισόδιο του β' κύκλου της σειράς, που ευτυχώς αποτελεί μια σχεδόν ανεξάρτητη ιστορία και δεν είναι απαραίτητο να έχεις δει το περυσινό για να παρακολουθήσεις τις εξελίξεις. Και να μην έχεις δει τον α' κύκλο, μπες και διάβασε τις περιγραφές των ρόλων, κάτι θα καταλάβεις, τι στο καλό;

Θα φτάσουμε 20 χρόνια μετά και δεν θα ξέρουμε ποιος πήρε τη μεζονέτα της Έλενας και του Τόνυ στη Βούλα. Πώς φτάσαμε πρώτο θέμα της ημέρας, το 2024, να είναι η διαμάχη ενός διάσημου πρώην ζευγαριού που χώρισε το 2010 είναι άξιο μελέτης. Όταν δεν υπάρχουν πραγματικοί σταρ στις μέρες μας, πάμε και σκαλίζουμε σκιές του παρελθόντος. Όχι ότι δεν παραδέχομαι το "Πρωινό" που έβγαλε την υπόθεση στην επιφάνεια, αλλά σκέφτομαι πόσο αδιάφορα είναι όλα σήμερα για να ξεζουμίζουμε super stars του χθες.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο ανανεωμένη δείχνει η Άννα Βίσση, τις τελευταίες ημέρες. Στη μετά "Fabulous” εποχή δεν την έχω δει ποτέ τόσο όμορφη και φινετσάτη. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην τελευταία της φωτογράφιση. Εν τω μεταξύ το προσκύνημα συνεχίζεται! Η σκηνή στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο μετατοπίστηκε προς την είσοδο κάποια μέτρα ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα (!) και να μπορέσουν περισσότεροι θεατές να βγάλουν εισιτήρια και στο "Barbarella” γίνεται προσκύνημα από την πρώτη μέρα. Ρε φίλε, αυτό είναι καριέρα, 40 χρόνια μετά.

Διαβάστε Επίσης

Ο ΣΚΑΪ ήταν πρώτος τον Σεπτέμβριο στην Ενημέρωση στο σύνολο των θεατών. Οι πρωτιές για τον σταθμό ξεκινούν από την αρχή της ημέρας με την "Πρώτη Εικόνα" να βρίσκεται στην κορυφή της τηλεθέασης στο slot μετάδοσής της με ποσοστό 17,2% στο γενικό σύνολο του κοινού και 12,8% στο δυναμικό κοινό (18-54). Το "Σήμερα", με τον δυνατό ενημερωτικό παλμό, διατηρεί την πρωτιά στην τηλεθέαση στη ζώνη μετάδοσής του με μέσο όρο 22,4% στο γενικό σύνολο του κοινού. Οι "Αταίριαστοι" με το ξεχωριστό ύφος τους βρίσκονται επίσης στην κορυφή με ποσοστό 22,6% στο γενικό σύνολο του κοινού για τη ζώνη μετάδοσής τους. Σε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης κινείται και το "Live You" με ποσοστό 15,1% στο γενικό σύνολο του κοινού. Εξίσου δυναμική είναι η πορεία των ενημερωτικών εκπομπών στο slot μετάδοσής τους και το Σαββατοκύριακο. Το "Καλημέρα" είναι στην πρώτη θέση της τηλεθέασης τόσο στο γενικό σύνολο του κοινού με ποσοστό 22,4% όσο και στο δυναμικό κοινό με 14,7%. Πρωτιά και για τους "Δεκατιανούς" στο γενικό σύνολο του κοινού με 20,9%.

Διαβάστε Επίσης

Μια γενικευμένη πρωτιά βέβαια ανακοίνωσε και το MEGA, αυτοί στο δυναμικό κοινό. Είναι απ' το σόι της νύφης. "Τον Σεπτέμβριο το κανάλι βρέθηκε στην πρώτη θέση με μέσο όρο 12,9% στο δυναμικό κοινό 18-54. Το MEGA υπερίσχυσε του ανταγωνισμού και στο γενικό σύνολο όπου κατέλαβε την κορυφή με ποσοστό 12,9%. Ταυτόχρονα, ήταν ο νικητής και στην prime time κερδίζοντας την πρωτιά με μέσο όρο 13.1% στο σύνολο του κοινού. Στο δυναμικό κοινό 18-54 κατέγραψε ποσοστό 13%" ανέφερε το δελτίο Τύπου του σταθμού. Αναμένω τις επί μέρους πρωτιές και των υπολοίπων, μη μας ξεχνάτε.

τηλεθέαση

Η χθεσινή πρωτιά του Γιώργου Λιάγκα και του "Πρωινού" στην πρωινή ζώνη αποδεικνύει περίτρανα πως είναι τόσο νωρίς να μιλάμε για νικητές και χαμένους. Πόσο μάλλον για περιεχόμενο και... μάτι. Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι φως φανάρι είναι ότι το "Buongiorno” όταν παίρνει συγκλονιστικό lead-in από την "Κοινωνία Ώρα MEGA” κάνει περίπατο για το πρώτο 40λεπτο της μετάδοσης του. Όταν μπαίνει στον ανταγωνισμό τόσο η Καινούργιου όσο και ο Λιάγκας το πράγμα μοιράζεται πολύ. Ωστόσο το 40λεπτο βοηθάει τόσο στον μέσο όρο που μπορεί να βγει και πρώτη η Σκορδά. Και μη νομίζετε πως επειδή χθες ήταν πρώτος ο Λιάγκας, δεν υπάρχουν εναλλαγές. Πχ. την Παρασκευή η ΚατΚαιν ήταν πρώτη και με διαφορά στο 10-1. Είναι τι προμοτάρει κάθε κανάλι κιόλας. Σας το είχα πει για αρχή, είναι derby για τρεις. Και φυσικά ανάλογα τη θεματολογία, μην ξεχνάμε πως έχουμε τη "14χρονη από τη Γλυφάδα" ως trending topic. Είναι να μην κάνει διάγγελμα ο Λιάγκας;

Η δημόσια εικόνα του Χρήστου Μάστορα αιμορραγεί το τελευταίο 24ωρο. Απορώ ένας τόσο ταλαντούχος άνθρωπος πώς δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος να τον σταματήσει από αυτό το ιδιαίτερο expose που κάνει στις σκέψεις του.

Φαίνεται η απουσία του επί σειρά ετών manager του, καλά τα έλεγε η Τίνα Μεσσαροπούλου. Δεν ήταν manager, πρωτοπαλίκαρο ήταν. Σας τα έγραψα και χθες, ευχαριστώ θα έπρεπε να λέει στα media που τον προστατεύουν και δεν τον παρουσίασαν ως το "μαύρο πρόβατο" της υπόθεσης. Θα μπορούσαν, ακόμα και καθ' υπερβολή.

Αυτό δεν παραδέχθηκε πως έγινε άλλωστε και ο Γιώργος Λιάγκας με την περίπτωση του Παύλου Χαϊκάλη; Προς τιμήν του, ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 ζήτησε εμμέσως συγγνώμη για τον σκληρό ενδεχομένως τρόπο που φέρθηκε η εκπομπή απέναντι στον άλλοτε δημοφιλέστατο ηθοποιό, εν μέσω των αποκαλύψεων του κινήματος #MeToo. Ο Παύλος Χαϊκάλης θα μπορούσε να κατηγορηθεί για πολλά, συμπεριφορικά σφάλματα, αλλά το αλήστου μνήμης "άνδρας παλαιάς κοπής" αλλά σίγουρα δεν υπήρξε οτιδήποτε νομικά κολάσιμο. Οπότε συλλήβδην τα media του χρωστούν μια συγγνώμη για την στρατευμένη αποδόμηση του brand του. Ο Λιάγκας είχε τη γενναιότητα να το κάνει πρώτος, γιατί όντως τον είχαν πάει τρένο τότε. Άλλωστε ήταν έτσι κι αλλιώς μια δύσκολη περίοδος. Με το χέρι στην καρδιά, τον θυμάμαι στο "Άλσος" στο "Δικό μας σινεμά" των Ρέππα- Παπαθανασίου, σε έναν τόσο ευφάνταστο ρόλο, που λυπάμαι ακόμα πώς αυτό το ταλέντο -μόνο για λόγια- βρέθηκε εκτός αγοράς. Τώρα ενδεχομένως κάποια γυναίκα να πονά από κάποια συμπεριφορά του, αλλά τόσα χρόνια μετά ας παραδεχθούμε πως εκείνος δεν οδηγήθηκε σε κανένα εδώλιο ως κατηγορούμενος παρόλο το συλλογικό ασυνείδητο μας έκανε να τον κατατάξουμε ανάμεσα στους κατηγορούμενους.

"Οίνος" ονομάζεται το νέο ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV που ασχολείται -τι άλλο;- την οινική κληρονομιά της Ελλάδας. Θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στις 21:00 στο COSMOTE HISTORY HD σε σκηνοθεσία Περικλή Ασπρούλια και Γιώργου Βαρζακάκου και θα ολοκληρωθεί σε 7 επεισόδια. Ο "Οίνος" αποτελεί ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού, συνδυάζοντας την ιστορία με τις σύγχρονες τάσεις της οινοποιίας. Κάθε επεισόδιο, σε παρουσίαση της οινολόγου Χρύσας Γιατρά-Μπατζή, εξερευνά περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερη και σημαντική παράδοση στο κρασί, όπως η Αττική, η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Αχαΐα-Ηλεία, η Νεμέα, η Μακεδονία και η Στερεά Ελλάδα. Μου έκανε αίσθηση και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε Επίσης

Πιο γραφική και από τη Μονεμβασιά η επιλογή του "Ενώπιος Ενωπίω" να κάνει πρεμιέρα με τον Στέφανο Κασσελάκη. Να πει τι παραπάνω πια; Δεν βαρεθήκαμε όλοι να μαθαίνουμε πράγματα για εκείνον; Παίζει να έχει δώσει περισσότερες συνεντεύξεις μέσα σε 8 μήνες από όσες έχει δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 2019 μέχρι σήμερα. Τι κακό κι αυτό με αυτό τον άνθρωπο, μην του προτείνουν κάμερα, να πει "ναι".

Σε διεθνές επίπεδο όλοι μιλούν για τη σειρά "Monsters" και αυτή τη πασίγνωστη πια σκηνή στο ντουζ. Δεν την έχω δει, αλλά με τόση γκρίζα και hot διαφήμιση, ε ποιος είμαι εγώ για να σας προσβάλλω; Η σειρά, με την υπογραφή του επικού Ryan Murphy, ακολουθεί τη ζωή των Erik και Lyle Menendez, δύο αδελφών που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία των γονιών τους, του José και της Mary Louis "Kitty" Menendez, το 1996. Εγώ σειρές με βασική ιστορία εγκλήματα δεν βλέπω, αλλά η επιλογή του Murphy να δώσει βάση στη φήμη περί αιμομικτικών σχέσεων των δύο αδελφών κάνει την ιστορία ενδιαφέρουσα. Νομίζω θα της δώσω μια ευκαιρία και όσο με κρατήσει. Πάντως λέει η σκηνή στο ντουζ σόκαρε τους συντηρητικούς. Ελένη Λουκά alert!

Κωνσταντίνος Αντωνάτος

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr