Follow us

Στη "Διάφανη Αγάπη" θα λατρέψεις ξανά τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος είδε το πρώτο επεισόδιο της σειράς "Διάφανη Αγάπη"

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Διάφανη αγάπη

Η "Διάφανη Αγάπη" είναι η τελευταία εκ των νέων σειρών του Alpha που συστήνεται στο κοινό. Διόλου άδικα, το πρώτο όνομα βγαίνει τελευταίο στην πίστα. Και είναι και αυτό που δέχεται το πιο θερμό χειροκρότημα, όταν το αξίζει δηλαδή. Και εδώ και το δέχθηκε και το αξίζει.

Τι είναι η "Διάφανη Αγάπη"; Ένα μια ιστορία κυρίως αστυνομική, που μπλέκει το μεταφυσικό με το crime και τη φάση who-done-it. Και φυσικά έχουμε και το ρομάντζο ανάμεσα. Άκου τι γίνεται. Ένας ξεροκέφαλος και θαρραλέος αστυνομικός, που μαθαίνουμε πρότερα ότι έχει γίνει κομμάτια με τη γυναίκα του/ γκόμενά του/ λόγο της ύπαρξής του, πάει με αυταπάρνηση να κατατροπώσει έναν διαβόητο κακοποιό, το Φάντασμα. Εκείνος του στήνει παγίδα και τον σκοτώνει πισώπλατα. Βαρύ κι ασήκωτο. Όχι μόνο τον σκοτώνει αλλά σκοτώνει και τον συνεργό/ κακοποιό που έβαλε ως δόλωμα, με το πιστόλι του αστυνόμου, ώστε να το παρουσιάσει ως ανταλλαγή πυρών εκατέρωθεν. Και κακοποιός και ψεύτης. Βλέπουμε μια σκηνή μεταφυσική που ο κακοποιός δόλωμα ανοίγει την "κόκκινη πόρτα" για να περάσει στην αντίπερα όχθη, αλλά ο έρμος ο αστυνομικός (ο Λεοντής όπως τον φωνάζουν με το επίθετό του) μένει στη δική μας πλευρά. Σ’ αυτή την ενδιάμεση φάση που βρίσκεται στη ζωή του εμφανίζεται η Φωτεινή, μια 17χρονη που οδηγεί ένα βεσπάκι και για κάποιο λόγο είναι η μόνη που μπορεί να τον δει και να τον ακούσει. Δεν φτάνει που εγκλωβίζεται στην από 'δω πλευρά, βλέπει κι ένα όραμα που το "Φάντασμα" απειλεί την κοπέλα του, επίσης αστυνομικό. Και σε μια διάσταση ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο, προσπαθεί να τη σώσει.

Στη "Διάφανη Αγάπη" θα λατρέψεις ξανά τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη

Θα προσπαθεί να τη σώσει για 32 επεισόδια. Το ιταλικό "La Porta Rossa" στο οποίο βασίζεται η "Διάφανη Αγάπη" χωρίζεται σε τρεις κύκλους, 2 των 12 επεισοδίων και ένα των 8. Εμείς, μέσα από τον Alpha, θα δούμε 32 συνεχή επεισόδια, που θα μεταδίδονται με τον παρόντα προγραμματισμό κάθε Κυριακή στις 21:00. Η "Διάφανη Αγάπη" δεν εμπνέεται από το "La Porta Rossa" ή "The Red Door" όπως είναι ο διεθνής τίτλος της σειράς, είναι αυθεντικό adaptation με ελάχιστες παραλλαγές. Τη διασκευή έχουν αναλάβει δύο από τους πιο άξιους ανθρώπους σε crime serries στην Ελλάδα, ο Βασίλης Ρίσβας και η Δήμητρα Σακαλή, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Ρασιδάκη, επίσης πολύ έμπειρος σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών. Οι τίτλοι της σειράς ντύνονται με ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια των τελευταίων ετών, με τίτλο "Στην επόμενη ζωή" σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου που ερμηνεύει μοναδικά η Νατάσσα Μποφίλιου. Κυκλοφόρησε πριν περίπου 4 χρόνια, ανήκει στην καλλιτεχνική ενότητα "Belle Reve". "Υπάρχουν κάποιοι που αγαπούν μέχρι θανάτου. Και στην επόμενη ζωή, απ' την αρχή" αναφέρουν οι στίχοι και ταιριάζουν γάντι με την ιστορία της σειράς.

Δεν έχω αναφέρει επίτηδες μέχρι στιγμής τους πρωταγωνιστές. Όχι άδικα. Γιατί είναι τόσο καλό όλο τεχνικά, που θα μπορούσε κανείς να πει ότι είμαι παρασυρμένος από το καστ. Εδώ λοιπόν ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης τα δίνει όλα ως Λεοντής. Ναι, ο Μάρκος της "Μάγισσας" είναι καλύτερος στην επόμενη σειρά από αυτή που τον ανέδειξε. Ο μπερδεμένος, αψύς και θρασύδειλος ήρωας που υποδύθηκε πέρυσι δεν έχει καμία σχέση με τον θαρραλέο, ρομαντικό και ασταμάτητο Λεοντή.

Διαβάστε Επίσης

Στη σειρά όμως δεν είναι μόνο ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, που υποδύεται τον Στέφανο Λεοντή. Στον ρόλο της Άννας, της συντρόφου του δηλαδή, βλέπουμε τη Χαρά Μάτα Γιαννάτου, ενώ η 17χρονη που σας προανέφερα αποδίδεται μέσα από την ερμηνεία της Μέγκι Σούλι. Στους ρόλους των συναδέλφων του αστυνομικών εμφανίζονται ο Μιχάλης Οικονόμου, ο εξαιρετικός Μιχάλης Σαράντης και η Θεόβη Στύλλου, ενώ διευθυντής του τμήματος είναι ο Νίκος Ψαρράς. Σε κομβικούς ρόλους στη σειρά βλέπουμε επίσης την Άννα Μάσχα, τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, τον Γιώργο Νούση και την Θεοδώρα Σιάρκου. Ό,τι θυμάμαι από το επεισόδιο της πρεμιέρας δηλαδή.

Διαβάστε Επίσης

Η "Διάφανη Αγάπη" είναι ένα κλασικό δείγμα, ενός πολύ καλογυρισμένου crime drama. Έχει πιστολίδι, έχει έρωτα, έχει αστυνόμους που προσπαθούν να σταματήσουν το... κακό και όλα αυτά που σε κάνουν να έχεις αγωνία ώστε να αποκαλυφθεί ο ένας και να προλάβουμε μη γίνει κανένα άλλο κακό. Είναι πολύ καλογυρισμένο, με πρωτότυπη μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη. Γρήγορες σκηνές, ωραία πλοκή και μια δυνατή ιστορία με διεθνή απήχηση. Έχει και λίγη πλακίτσα, που και πού. Μέσα από ερμηνείες περισσότερο.

Στην prime time, ειδικά της Κυριακής, θεωρώ πως είναι ο δυνατός παίκτης του παιχνιδιού. Δεν παύει όμως η κρίση του κοινού πάντα να είναι απρόβλεπτη. Θεωρώ πως στα 32 βράδια που θα μας συντροφεύσει η "Διάφανη Αγάπη", θα είναι πρωταγωνιστική η παρουσία της στους πίνακες τηλεθέασης. Άλλωστε η σειρά βοηθιέται από τη γενικότερη δυναμική του prime time του Alpha φέτος.

Διαβάστε Επίσης

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους γουστάρουν να βλέπουν αστυνομικά και σκηνές δράσης με δολοφόνους και μυστήρια. Εγώ δεν ανήκω σε αυτούς, αλλά δεν παύει να μην καταλαβαίνω γιατί αρέσει (και θα αρέσει) σε μια μεγάλη μερίδα θεατών. Καλή θέαση!

Στη "Διάφανη Αγάπη" θα λατρέψεις ξανά τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη - εικόνα 5

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr