Follow us

"Ταμπού": Όταν το logo του MEGA ρίχνει τη σκιά του και θολώνει το τοπίο

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για την πρεμιέρα της νέας σειράς "Ταμπού" στο MEGA

Ταμπού

Όταν ακούς για "μια νέα σειρά με την υπογραφή του Αντρέα Γεωργίου", γνωρίζεις πια καλά τι θα δεις. Δεν θα ήταν εξαίρεση του κανόνα το "Ταμπού" λοιπόν. Άλλωστε δεν φτιάχτηκε για να ξεχωρίσει, αλλά για να διευρύνει μια ήδη επιτυχημένη συνεργασία.

Διαβάστε Επίσης

Αλλά ας δούμε τι είναι το "Ταμπού" από μόνο του, προτού του βάλουμε σε σύγκριση με το σύμπαν του MEGA. Η "νέα" σειρά της ομάδας Βάνας Δημητρίου, Αντρέα Γεωργίου και Κούλλη Νικολάου δεν υπολείπεται σε τίποτα των άλλων big hit της εταιρίας παραγωγής των δημιουργών της. Μια παρέα νέων εντοπίζει ένα πτώμα στην παγωμένη λίμνη των Ιωαννίνων, ενώ παράλληλα το παρελθόν των αδελφών Καρτάλη προφανώς και έχει σχέση με τη δολοφονημένη γυναίκα. Την ίδια στιγμή οι ζωές τους σφύζουν από μυστικά, διπλές ζωές, γκομενιλίκια και έρωτες που έπεσαν γενναία στη μάχη. Η παρέα των νέων, εντέλει, αντιλαμβανόμαστε πως είναι "στελεχωμένη" με αρκετά από τα παιδιά των Καρταλαίων και των φίλων τους. Και εκεί που λες ότι το θέμα μας είναι μια δολοφονημένη και η εξιχνίαση του εγκλήματος, χώνεται και ένα απειλητικό video προς τον πρωταγωνιστή που τον δείχνει να σκοτώνει άλλη μία. Τι διάολο, αυτοί δεν κάνανε τίποτα άλλο; Νευρίαζαν, ξενοκοιτούσαν και μετά σκότωναν; Σε κάθε περίπτωση εμένα η ιστορία μου φάνηκε τραβηγμένη από τα μαλλιά, ώστε να βγάλει μπέρδεμα και τελικά δεν καταλάβαινες ποια δολοφονημένη μας νοιάζει και ποια θα μπει εμπόδιο στην καλή ζωή των πρωταγωνιστών.

Οι γνωστοί πρωταγωνιστές (όχι οι νεαροί) παίζουν όσο καλύτερα μπορούν, δεδομένης της παραγωγής και της ιστορίας. Μέμος Μπεγνής, Μυρτώ Αλικάκη, Κατερίνα Μισιχρόνη παίζουν σε safe mode με διάθεση καθημερινού σήριαλ (του MEGA στα 00's) ενώ κατ' εμέ ξεχωρίζουν σε επίπεδο ερμηνείας η Νίκη Βακάλη, που παίζει πραγματικά καλύτερα από όλους, ο Θεοχάρης Ιωαννίδης που αποδίδει τον ήρωά του σαν καθημερινός άνθρωπος (καλά αυτό δεν απαιτεί και ιδιαίτερο ταλέντο) και η Χρύσα Μιχαλοπούλου που ήταν εκθαμβωτική στο λίγο που την είδαμε. Ωραίες στιγμές έχουν και οι μικροί, αλλά το ενδιαφέρον μου κέντρισε ο Θάνος Λάμπρου που τον ήξερα φατσικά από το "X-Factor" - νομίζω ακούστηκε και ένα τραγούδι του κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας.

Στο προκείμενο, αν έχεις δει τη "Γη της Ελιάς" εδώ είναι σαν να βλέπεις ένα spin off της. Θα μπορούσε όλο αυτό να ξεδιπλώνεται ως η κρύφη ζωή μιας αντιπαθητικής ξαδέλφης της Αθηνάς, δηλαδή της ηρωίδας που υποδύεται η Άντζελα Γκερέκου. Αν έχεις δει το "Κάρμα", τις "8 λέξεις" ή το "Τατουάζ", βλέπεις περίπου μια ιστορία όπως αυτές που αρέσκεται να βγάζει στον αέρα το team εκ Κύπρου. Έτσι κι αλλιώς, κατ' εμέ η μόνη λαμπρή στιγμή του team είναι το "Famagusta" που διαχειρίζεται καστ άλλου βεληνεκούς και φυσικά το αποτέλεσμα δεν γίνεται να είναι average. Εδώ τα πράγματα είναι ακριβώς στο όριο.

Διαβάστε Επίσης

Το πρόβλημα ξεκινά όταν αυτή η σειρά, μαζί με τη "Γη της Ελιάς" που σε σημεία είναι χιλιόμετρα καλύτερη ως προϊόν, αποτελούν τη "σφραγίδα" του MEGA στην prime time αυτή τη σεζόν. Δεν είναι αυτό το "Μεγάλο Κανάλι" και δεν είναι σίγουρα αυτό το αποτύπωμα του πρωτοπόρου καναλιού της μυθοπλασίας. Αν το βλέπαμε σε ένα άλλο κανάλι, στον ΑΝΤ1 ας πούμε προ "Άγριων Μελισσών", θα λέγαμε πως είναι "ένα ακόμα προϊόν", αλλά στο MEGA αν είναι η μυθοπλασία είναι μόνο αυτό, τότε χάνεται η ταυτότητα του σταθμού. Θα μου πείτε πως και το "Ναυάγιο" δεν με είχε ενθουσιάσει. Προφανώς δεν ήταν η καλύτερη σειρά του κόσμου, αλλά μπροστά στο "Ταμπού" η Παντούση και ο Χρυσοστόμου θα έπαιρναν όσκαρ. Το "Ταμπού" θα έλεγα πως περισσότερο μου θύμισε μια σύγχρονη καθημερινή σειρά, τύπου "Απαγορευμένη Αγάπη" και "Φιλοδοξίες" (σε κάποια απ' αυτές έπαιζε και ο ίδιος ο Μπεγνής) παρά ένα προϊόν εφάμιλλο με το νέο MEGA. Στο τσακίρ κέφι θα έλεγες πως μοιάζει με τα "Μυστικά της Εδέμ" αλλά στο πιο instagram-able.

Για τους φαν των σήριαλ του Αντρέα Γεωργίου, η σειρά είναι ό,τι πρέπει. Αυτό θέλουν, αυτό παίρνουν. Σίγουρα όμως εγώ είμαι στο "Ευχαριστώ, δεν θα πάρω, έχω φάει". Και εγώ λατρεύω τα βρώμικα απ' τις καντίνες, δεν περιμένω τη γκουρμεδιά για να ενθουσιαστώ.

"Ταμπού": Όταν το logo του MEGA ρίχνει τη σκιά του και θολώνει το τοπίο - εικόνα 3

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr