Follow us

Η "Μάγισσα - Φλεγόμενη Καρδιά" μπορεί να κάνει reset στη μυθοπλασία

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος είδε το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου "Η Μάγισσα"

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Η ΜΑΓΙΣΣΑ – ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ RNEW

Ας είμαστε ειλικρινείς, εμένα η "Μάγισσα" πέρυσι δεν με τρέλανε. Ήμουν από το δεν με χαλάει μέχρι το δεν με απασχολεί. Όχι ότι ήταν κακή σειρά, αλλά δεν με συγκίνησε και ποτέ. Τώρα, ο δεύτερος κύκλος, τι θα μπορούσε να κάνει; Η απάντηση παραδόξως είναι "τα πάντα"!

Διαβάστε Επίσης

Πριν μπούμε όμως στο τι μπορεί να κάνει η δεύτερη "Μάγισσα", πάμε να δούμε τι περιλαμβάνει το φετινό μενού. Η ιστορία αρχίζει στο 1910 με τον Ανδρέα Λάσκαρη, δισέγγονο της Θεοφανώς. Ο νεαρός αυτός, ήρωας του τρίτου κύκλου της σειράς που λογικά θα δούμε του χρόνου, καταφθάνει από το Λονδίνο στη Μάνη και συγκεκριμένα στον πύργο των Λασκαρέων που έχει κληρονομήσει από τους προγόνους του με σκοπό να τον πουλήσει. Στον πύργο κατοικεί ο νοικάρης και επίδοξος αγοραστής, ο συμπαθέστατος και αστείος κύριος Μποφόρ. Αυτός είναι δισέγγονος του Μισέλ Μποφόρ, του Γάλλου αρχαιολόγου που φιλοξενούσε στον πύργο του ο Γερακάρης. Το πρώτο βράδυ της παραμονής του Ανδρέα Λάσκαρη στον πύργο, έχει ένα όραμα που με οδηγό τη Θεοφανώ ταξιδεύει στον χρόνο και μας μεταφέρει στο 1710, όπου και παρακολουθούμε τη βασική ιστορία της "Φλεγόμενης Καρδιάς". Ο Ανδρέας θα ορκιστεί από τη Θεοφανώ να ταξιδέψει στον χρόνο και να "ξεριζώσει" το κακό από τη ρίζα του. Σε αυτή του την αναζήτηση θα έχει ως σύμμαχο τον νεαρό κύριο Μποφόρ που καταλαβαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του πύργου έχει το χάρισμα των προγόνων του.

Διαβάστε Επίσης

Πίσω στο 1710 έχουμε ένα πολύ δημοφιλές ζευγάρι, τον Σίλβιο και τη Ρενάτα Εσπόζιτο. Πρόκειται για τον Ενετό διοικητή του Πόρτο Κάγιο, πολύ συμπαθής και δίκαιος με τους Μανιάτες. Η γυναίκα του η Ρενάτα, νεαρή, πανέμορφη, Ελληνίδα αριστοκρατικής καταγωγής, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Κεφαλλονιά. Μια γυναίκα που οι Μανιάτες την αγαπούν και εκείνη είναι πολύ γενναιόδωρη μαζί τους. Ζουν στον πύργο των Λασκαρέων, συγκατοικούν στην ουσία με τον Νικήτα Λάσκαρη, προπάππο του Μιχαήλ Λάσκαρη, ο οποίος μοιράζεται τον πύργο του με τους Ενετούς και προστατεύει τα συμφέροντα των Μανιατών, έχοντας στο πλευρό του τη εγκυμονούσα γυναίκα του. Όλα ξεκινούν όταν στον πύργο καταφθάνει ο Τζουζέπε Μοντιλιάνι, Ενετός ρέκτορας, που εκτελούσε τα καθήκοντά του στην Πάργα, εκεί όπου γνώρισε και παντρεύτηκε την Πανδώρα. Και το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας μας, η αρχή της "Μάγισσας", η σκοτεινή και αγενής, Πανδώρα Μοντιλιάνι. Ελληνίδα με καταγωγή από την Πάργα, είναι παντρεμένη με τον ρέκτορα (δικαστή) Τζουζέπε Μοντιλιάνι. Η μετάθεση του άντρα της στο Πόρτο Κάγιο τη δυσαρεστεί, αλλά σύντομα θα καταλάβει πως είναι το μέρος που θ’ αλλάξει για πάντα τη ζωή της. Μιας και εκεί θα συναντήσει το αιώνιο κόλλημά της, με το οποίο έχει ανταλλάξει πριν χρόνια μόνο ένα φιλί, τον Σίλβιο. Η γνωριμία της με τη Λεωνή, μια πλανόδια ηθοποιό, θα την οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια, αφού θα την μυήσει στον κόσμο της μαγείας, ενώ κάπου στην υπόθεση (δεν τον βλέπουμε στην πρεμιέρα) θα μπλεχτεί και ο Αντόνιο Ρούσσο, Ιησουίτης μοναχός που έρχεται στο Πόρτο Κάγιο ως απεσταλμένος του Τάγματός του για να επηρεάσει τους κατοίκους θετικά ως προς τον Καθολικισμό. Όμως, ο σκοπός της άφιξής του και το παρελθόν του κρύβουν πολλά περισσότερα.

Διαβάστε Επίσης

Και τώρα, για να μιλήσουμε ανοιχτά, ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η Μαρία Κίτσου -για να σας προλάβω, αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με την εικόνα της στις "Άγριες Μέλισσες"- ως Πανδώρα αποτελεί ίσως μία από τις καλύτερες villain στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Μεγαλοπιασμένη, αυστηρή και στερημένη από το αληθινό πάθος στη ζωή της, είναι παντρεμένη με τον μάλλον αδιάφορο στα μάτια της, αλλά πολύ σημαντικό για την υπόστασή της, Τζουζέπε, έναν ρόλο που "σκίζει" ο Μελέτης Ηλίας. Είναι αυστηρός, αλλά στην ουσία είναι υποχείριο της φιλοδοξίας της τάξεώς του και κυρίως της γυναίκας του. Η Πανδώρα θα συναντήσει τον άνδρα που ήθελε πάντα, τον Σίλβιο Εσπόζιτο, που υποδύεται ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Και ως γνωστον μετά το ποπ δεν έχει στοπ. Η παρουσία της Ρενάτας (Έλενα Σαλαμπάση) σαν γκόμενα πατάει κάτω όχι την Πανδώρα, αλλά όποια υπάρχει στα πέριξ του Πόρτο Κάγιο. Δεν είναι απλά όμορφη, είναι καλή, συμπαθής και κυρίως το αντικείμενο του πόθου του άνδρα της. Ο Σίλβιο χωρίς τα μάγια της Πανδώρας δεν πρόκειται όχι φιλί, ούτε βλέμμα να της ρίξει. Όμως όλα αυτά θα ανατραπούν, μιας και η Πανδώρα (που μάλλον έχει το χάρισμα από μόνη της) θα γίνει στα κρυφά... πραγματική μάγισσα με τη βοήθεια της ακραία ψαρωτικής Λεωνή, που υποδύεται μοναδικά η Γιούλικα Σκαφιδά σε μία από τις πιο απαιτητικές τηλεοπτικές της εμφανίσεις. Έμαθα, λόγου χάρη, πως τα ζογκλερικά που κάνει στη σειρά τα κάνει η ίδια και μάλιστα μετά από πάρα πολλή προπόνηση που έκανε το καλοκαίρι.

Διαβάστε Επίσης

Η μεγάλη διαφορά της περυσινής "Μάγισσας" με τη "Φλεγόμενη Καρδιά" είναι πως έχουμε ένα ακραίο γκομενιλίκι, με φόντο το αισθητικά υπέροχο πλαίσιο της Ενετοκρατίας, με ηθοποιούς που ταιριάζουν γάντι στους ρόλους τους. Ναι, ορισμένοι ήρωες από πέρυσι μου λείπουν και εμένα, αλλά οι φετινοί δεν είναι μόνο ολοκληρωμένοι και ενδιαφέροντες, πολλές φορές έχουν και πλάκα. Για να μη βαριόμαστε όμως στο Πόρτο Κάγιο έχουμε και εγκλήματα, που -μαντέψτε- σε πρώτη φάση φέρνουν ως υπόπτους κάποιους προγόνους γνώριμων φυσιογνωμιών. Στα εγκλήματα εμπλέκονται ο Μήτρος Γερακάρης, που τον υποδύεται εξαιρετικά ο Σπύρος Τσεκούρας, ενώ στο πλευρό του έχει και τον ανηψιό του τον Γιωργή, στον ρόλο του οποίου βλέπουμε τον Αλέξανδρο Πιεχόβιακ. Είναι όλοι ένας κι ένας, τα σπάνε!

Διαβάστε Επίσης

Αν θέλουμε να κρίνουμε τη σειρά ως προϊόν στο ανταγωνιστικό τηλεοπτικό τοπίο, θα έλεγε κανείς πως ο ΑΝΤ1 έχει ξανά στα χέρια του ένα όπλο που μπορεί να κατατροπώσει τον ανταγωνισμό. Μια ενδελεχή ματιά να ρίξει κανείς στον προγραμματισμό όλων των καναλιών, απέναντι στη "Μάγισσα" δεν μπαίνει κανένα πρόγραμμα "πρώτης προβολής" πέρα από τον εναλλακτικό "Γιατρό" του Alpha και το αδύναμο έτσι κι αλλιώς "Ταμπού" του MEGA. Η Μαρία Κίτσου θα γίνει το όχημα η "Μάγισσα" να γράψει πραγματική ιστορία, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον. Η Πανδώρα αποδίδεται μοναδικά και περιμένεις κάθε τόσο την αντίδρασή της και την επόμενη αιμοσταγή ατάκα της, απέναντι στην έρμη και καλοσυνάτη Ρενάτα, που γνωρίζει τι άνδρα έχει και δεν φαντάζεται καν πως αυτή η ξινισμένη μπαμπάτσικη μεγαλοπιασμένη ρωμιά θα μπει ανάμεσά τους.

Διαβάστε Επίσης

Από την πρώτη στιγμή σκέφτηκα πως αν αυτή η "Μάγισσα" είχε βγει πέρυσι θα μιλούσαμε για ένα τηλεοπτικό έπος. Μπορεί βέβαια η αίσθηση μου, ότι δηλαδή είναι "ακόμα καλύτερο", να προκύπτει ακριβώς επειδή ο περυσινός κύκλος μου άρεσε, αλλά δεν με έπεισε. Ο φετινός όμως είναι σοβαρό level up και δεν αξίζει να χάσεις επεισόδιο.

Κωνσταντίνος Αντωνάτος

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr